PSD Olt: “Stabilitate economică și gestionarea inflației: realizări și obiective ale Guvernului Ciolacu”

PSD Olt: “Stabilitate economică și gestionarea inflației: realizări și obiective ale Guvernului Ciolacu”
Guvernul a reușit să stabilizeze inflația în februarie prin plafonarea prețurilor la energie, limitarea adaosurilor comerciale la alimente și investiții, inclusiv în industria de procesare a alimentelor. BNR a avertizat că fără aceste măsuri, inflația ar fi fost de 17%.
“Obiectivul Guvernului #Ciolacu de a reduce inflația la o singură cifră a fost atins, inflația coborând la 7,2%, față de 15,5% cât era înainte de mandatul său.
Anul acesta, prețurile la alimente au înregistrat scăderi sau stabilizare, în contrast cu creșterile semnificative din anul precedent.
 Mai important, prețurile la energie și gaze s-au stabilizat, menținându-se constante, asigurând astfel stabilitatea facturilor pentru oameni și companii” se arată în comunicatul de pe pagina de facebook a PSD Olt. 

De asemenea în România  s-au realizat investiţii record, în 2023, de 38,3 miliarde de euro , cu 26% mai mult faţă de anul 2022 şi dublu faţă de 2019, astfel încât România rămâne atractivă şi de încredere pentru investitori.

“Fondurile au fost direcţionate cu precădere către infrastructura rutieră, graţie performanţelor lui Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, dar şi în obiective de înfiinţare sau reabilitare a reţelelor de apă şi canal” se arată pe pagina de facebook a PSD Olt.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *