PSD Olt: “Sub guvernarea Ciolacu, România înregistrează un boom investițional”

PSD Olt: “Sub guvernarea Ciolacu, România înregistrează un boom investițional”.

Anunţul postat în urmă cu câteva minute pe pagina de facebook a PSD Olt. In România  s-au realizat investiţii record, în 2023, de 38,3 miliarde de euro , cu 26% mai mult faţă de anul 2022 şi dublu faţă de 2019, astfel încât România rămâne atractivă şi de încredere pentru investitori.

Fondurile au fost direcţionate cu precădere către infrastructura rutieră, graţie performanţelor lui Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, dar şi în obiective de înfiinţare sau reabilitare a reţelelor de apă şi canal.

“Investiții record în 2023: 38,3 miliarde euro, cu o creștere de 26% față de 2022 și dublu fața de 2019.

 Acestea au generat un număr record de angajați, majorarea salariilor, dar și resurse la buget pentru creșterea sănătoasă a pensiilor.

Statul și mediul privat au avut o pondere relativ egală în totalul investițiilor nete de 38,3 miliarde euro realizate în 2023, subliniind că România rămâne atractivă și de încredere pentru investitori.

 Fondurile au fost direcționate spre proiecte vitale, precum infrastructura rutieră, grație performanțelor înregistrate de Sorin Grindeanu, Ministrul social-democrat al Transporturilor, dar și în obiective precum înființarea sau reabilitarea rețelelor de apă și canal, parcuri, creșe școli, sănătate.

 În următorii 5 ani PSD asumă investiții de peste 150 miliarde euro” se arată în comunicat. 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *