Liceul Tehnologic “Dimitrie Petrescu” din Caracal, invitat la Ziua Naţională a Meseriilor

Liceul Tehnologic “Dimitrie Petrescu” din Caracal, invitat la Ziua Naţională a Meseriilor.

Reprezentanţii Liceul Tehnologic “Dimitrie Petrescu” din Caracal au avut onoarea, dar şi prilejul de a fi invitaţi la sediul Liceului Tehnologic “Petre S. Aurelian” din Slatina, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt cu ocazia Zilei Naţionale a Meseriilor.  

Evenimentul, desfăşurat zilele trecute, a avut ca temă principală implicarea operatorilor economici în creşterea calităţii formării şi dezvoltării competenţelor profesionale ale tinerilor în Anul European al Competenţelor.

Ziua Naţională a Meseriilor, instituită prin Legea nr. 66/2019, este sărbătorită anual la 11 martie.

Ministerul Educaţiei Naţionale, inspectoratele şcolare, instituţiile de învăţământ, precum şi Parlamentul, Preşedinţia, Guvernul, autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale organizează, cu ocazia acestei zile, evenimente educaţionale pentru promovarea învăţământului profesional şi tehnic, precum şi a meseriilor.

Fondurile necesare pentru organizarea manifestărilor prilejuite de celebrarea Zilei Naţionale a Meseriilor se asigură din bugetele instituţiilor de învăţământ, din bugetele autorităţilor publice centrale şi locale în limita alocaţiilor bugetare aprobate, se precizează în actul normativ promulgat.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, la 26 septembrie 2018, cu o modificare importantă, ziua urmând, astfel, a fi celebrată la 11 martie, dată la care în 1864 a fost votată cu o largă majoritate „Legea asupra instrucţiunii a Principatelor Unite Române”, promulgată la 25 noiembrie de domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

La 20 martie 2019, propunerea a fost adoptată de Camera Deputaţilor, iar la 18 aprilie 2019 preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care se instituie ziua de 11 martie ca „Ziua Naţională a Meseriilor”.

 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *