Biblioteca de vacanță, ediția a-IX-a, proiect destiant copiilor care doresc să petreacă timpul în aer liber

Biblioteca de vacanță, ediția a-IX-a, proiect destiant copiilor care doresc să petreacă timpul în aer liber.

Nu mai este mult timp și se va da startul unei noi ediții a “Bibliotecii de vacanță”, proiect organizat de Biblioteca Municipală “Virgil Carianopol” în colaborare cu Primăria Caracal.

Anul acesta se va organiza cea de-a 9-a ediție,  în perioada iulie-august.

“Așa cum a obișnuit publicul de mai mulți ani, Biblioteca Municipală “Virgil Carianopol” va fi prezentă în parcul C-tin Poroineanu, în lunile iulie și august, pentru a oferi publicului caracalean un program atractiv de petrecere a timpului liber, lectură, mișcare și joc, pe parcursul ediției a 9-a a Bibliotecii de vacanță. Pornind de la ideea că vara este o perioadă a relaxării, dar în același timp o perioadă a jocurilor și poveștilor, biblioteca va desfășura, în fiecare zi, activități organizate sub formă de ateliere pentru toate vârstele, astfel:

 

La “Biblioteca de vacanță”  amatorii de lectură sunt invitați să răsfoiască volume care fac parte din colecții cunoscute

 

Atelierul de lectură – amatorii de lectură sunt invitați să răsfoiască ziare și reviste, sau cărți care fac parte din colecții cunoscute: Bestseller, Nobel, Romanul de dragoste, dar și publicații din alte domenii: cărți din domeniul sănătății, cărți de bucate, biografiile unor celebrități”, a declarat Vera Grigorescu, coordonatorul bibliotecii caracalene.

 

Tot domnia-sa a ținut să precizeze:

 

“Pentru cei mici vor fi asigurate spații în care aceștia vor putea citi cărți specifice vârstei lor sau socializa prin desfășurarea unor activități în echipă. De asemenea, vor participa la mici concursuri cum ar fi: concurs de ghicitori, desene pe o temă dată etc.

 

În program vor fi și momente care marchează evenimente importante, de exemplu 31 august – Ziua Limbii Române.

Atelierul de abilități practice – desen, pictură, decupat, lipit, realizarea unor obiecte decorative, realizarea de experimente fizice sau chimice în colaborare cu voluntari și profesori, observarea naturii.

 

Atelierul de mișcare și joc – campionate de jocuri logice, de strategie, cum sunt jocurile de Go, Othello, Tangram, campionatele de sărituri cu coarda sau de viteză pe distanțe mici, concursuri de role, biciclete, skateboard.

 

Atelierul de arte plastice va fi susținut de prof. dr. Viorel Chirea din cadrul Centrului Cultural Municipal Radu Șerban”, a conchis coordonatorul Bibliotecii Municipale Virgil Carianopol din Caracal.

 

De reținut este faptul că spațiul va fi amenajat cu hamace pentru lectură, etajere și mese, băncuțe și scaune în proximitatea monumentului Evocare 1848 din Parcul Poroineanu, iar programul va fi zilnic, de luni până vineri, orele 10,00 – 13,00.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *