Concursul “Castelul cu povești” și-a desemnat câștigătorii anului 2023

Copii, părinți și cadre didactice au participat astăzi, cu entuziasm și nerăbdare, la festivitatea de premiere a concursului de creație literară „Castelul cu povești”, la sediul  Bibliotecii Municipale „Virgil Carianopol”, de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”.

Concursul, ajuns anul acesta la a 11-a ediție, a reunit 96 de povești scrise și desenate cu inspirație și creativitate de elevi de la ciclul primar și gimnazial de învățământ, din municipiul Caracal și localitățile Osica de Sus și Dobrosloveni.

Concursul a fost structurat în două secțiuni: Povești scrise în limba română și Povești srise într-o limbă străină.

Creațiile literare au fost citite pe îndelete, cu atenție, de membrii juriului: prof. Ionela Mircescu, prof. Claudia Vanea, prof. Magda Alexandrescu, de la Liceul Teoretic „Ioniță Asan”, prof. Ionela Cranta – Grădinița cu program prelungit nr. 4  și Vera Grigorescu – coordonator al Bibliotecii Municipale „Virgil Carianopol”.

La premierea tinerilor au fost prezenți, alături de cadrele didactice care au îndrumat elevii, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu”, dl profesor Marian Dumitru, care a felicitat participanții și a subliniat faptul că imaginația și creativitatea deschid apetitul pentru noi experiențe și activități, antrenează răbdarea și perseverența copiilor și îi ajută să își dezvolte propriile idei, și d-na profesor.

Ionela Mircescu, președinte al juriului, care a expus impresii și aprecieri despre lucrările participante, a pus în evidență frumusețea și originalitatea unor expresii întâlnite sau a unor ilustrații sugestive.

Trofeul Castelul cu povești a revenit anul acesta elevului  Rareș Andrei Calciu – clasa a VII-a,  de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, îndrumat de prof. de limba română Lorela Barbu, pentru creația literară Tobi, erou în misiune.

Rareș Andrei Calciu – clasa a VII-a,  de la Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, îndrumat de prof. de limba română Lorela Barbu

Pentru poveștile scrise de ei, Biblioteca Municipală, susținută de Primăria Municipiului Caracal, a acordat diplome și cărți tuturor participanților.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *