,

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, prezent la Montana cu ocazia zilei orașului

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, prezent la Montana cu ocazia zilei orașului

 

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, prezent la Montana cu ocazia zilei orașului.
A doua zi de Rusalii, Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal a fost invitat de omologul său din orașul Montana, Bulgaria, primarul Zlatko ZhivKov pentru a fi împreună, cu ocazia zilei oficiale a orașului pe care acesta il conduce de ceva vreme.

 

 

 

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, discurs cu ocazia zilei orașului Montana, Bulgaria

 

Este știut faptul că între orașele Caracal și Montana există un protocol de înfrățire, prin care cele două orașe pot iniția proiecte comune pentru dezvoltarea celor două comunități.

Astfel că anunțul vizitei edilului-șef caracalean la Montana a fost postat pe pagina oficială de facebook: 
Mulțumesc D-lui primar Zlatko Zhivkov pentru invitația de a fi a doua zi de Rusalii împreună, cu ocazia zilei oficiale a orașului Montana din Bulgaria.
De ani buni între orașele noastre, Caracal și Montana, există un protocol de înfrățire și împreună am inițiat proiecte comune pentru dezvoltarea comunităților noastre.
În fața noastră stau în continuare provocări și oportunități care merită analizate și promovate. Dezvoltarea durabilă, amenajarea teritoriului, promovarea turismului, reînvierea tradițiilor și a datinilor din străbuni lăsate, sunt preocupări comune care conduc la întărirea legăturilor dintre comunitățile noastre și la dezvoltarea sentimentului apartenenței la acestea”.

 

Montana este un centru regional situat la 145 km nord de Sofia, langa Raul Ogosta, nu departe de barajul Ogosta. Orasul este asezat între poalele muntilor Balcani si Câmpia Dunării. Este un nod de transport important din nordvestul Bulgariei.

 

Monatana oferă o gamă largă de divertisment şi de locuri interesante pentru vizitatori. Multe restaurante mici ofera servicii de înaltă calitate în Montana. Mai multe cluburi de noapte ofera distractii pe masura.

 

Locuri de vizitat:

Muzeul de Istorie cu peste 50.000 de exponate.
Galeria de arta Kiril Petrov cunoscuta pentru operele sale de arta valoroase.
Ruinele Cetatii antice Monata pot fi văzute în partea de sud-vest a oraşului.

 

De asemenea se poate vizita și barajul Ogosta, situat la sud-vest de oras, la 3,5 km de satul Bistrilitsa. Este unul dintre cele mai mari baraje în Bulgaria. Regiunea găzduieşte numeroase vile private şi este potrivita pentru recreere şi sport.
Manastirea Sf. Ioan este situata la 20 km în direcţia de vest a orasului.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories