,

Festivalul “Călușul Românesc” caracalean a ajuns la cea de-a 52 ediție

Festivalul “Călușul Românesc” caracalean a ajuns la cea de-a 52 ediție

Festivalul “Călușul Românesc” caracalean a ajuns la cea de-a 52 ediție.

Municipiul Caracal v-a găzdui în perioada imediat următoare cea de-a 52 ediție a Festivalului „Călușului Românesc”.  Evenimentul se va desfășura în perioada 9-11 iunie, 2023.

Cea de-a 52 ediție va debuta cu o paradă a portului popular pe data de 9 iunie începând cu ora 17, iar deschiderea oficială va avea loc pe Platoul Administrativ din fața primăriei, urmând ca începând cu ora 19 să se desfășoare concursul de dans călușăresc.

 

Gala laureaților va avea loc duminică, începând cu ora 19.

 

In continuare vă prezentăm declarația integrală a lui Bogdan Mihuți, directorul Centrului Cultural “Radu Șerban” Caracal legat de acest eveniment deosebit de important pentru cultura romanațeană.

 

„Festivalul Călușul Românesc, ajuns la cea de-a 52 ediție la Caracal se va desfăşura pe o perioadă de trei zile, începând cu data de 9 iunie, va exista o paradă a portului popular, începând cu ora 17:00.

Deschiderea oficială a căluşului va fi pe platoul administrativ din faţa primăriei, de la ora 18:00, iar la ora 19:00 se va desfăşura concursul căluşăresc la Teatrul de Vară din Caracal.

Sâmbătă, începând cu ora 19:00, va continua concursul de dans, iar duminică, de la ora 11:00, cum spunea şi domnul director, vor avea loc demonstraţii în patru puncte din oraşul Caracal însemnând în faţă la Piaţa Agroalimentară, în cartierul HCC, în cartierul Libertăţii şi în cartierul Gară.

Demonstraţiile vor avea loc timp de o oră, după care ne vom întâlni în parc să mai discutăm cu cei angrenaţi în dans.

De la ora 13:00, va avea loc la Primăria Caracal, tot duminică, simpozionul ‘Căluşul Identitate Românească’, iar la ora 19:00 avea loc Gala Laureaţilor.

Anul acesta, avem mai multe cete de căluşari din diferite judeţe, din Olt, Argeş, Dolj, Vâlcea, de la Sibiu, dar şi ansambluri din străinătate, din Serbia şi Bulgaria.

Vreau să-i mulţumesc şi domnului primar Ion Doldurea pentru sprijinul acordat, în cadrul Festivalului ‘Călușul Oltenesc’, în gospodăria sa, jucându-se duminică, 11 iunie, acest joc bărbătesc”

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories