Zilele Independenței și Europei, sărbătorite la Caracal

Zilele Independenței și Europei, sărbătorite la Caracal

Zilele Independenței și Europei, sărbătorite la Caracal. La 10 mai, începând din 2022, este sărbătorită Ziua Independenţei Naţionale a României, în urma adoptării Legii nr. 189 din 8 iulie 2021.

Propunerea legislativă privind sărbătorirea zilei de 10 Mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României a fost iniţiată de senatori şi deputaţi PNL.

Prezentată în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor la 18 aprilie 2016, în expunerea de motive se arată că: “restabilirea adevărului istoric şi reluarea tradiţiei istorice din anii 1866-1947, când era sărbătorită ziua de 10 mai drept Zi Naţională a României, reprezintă unul dintre cele mai importante motive.

Și la Caracal, această zi a fost sărbătorită așa cum se cuvine de către autoritățile locale, dar și de reprezentanții instituțiilor din municipiu. Astăzi, începând cu ora 10:00, caracalenii s-au strâns în părculețul din centrul orașului la statuia Eroilor pentru a aduce un omagiu celor care au căzut la datorie în războiul de Independență.

In deschiderea evenimentului Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, a ținut un discurs despre însemnătatea acestei zile, pentru ca mai apoi, un sobor de preoți din localitate să țină o mică slujbă pentru a binecuvânta această zi deosebit de importantă pentru nația română.

Imediat după încheierea slujbei a avut loc depunerea de coroane din partea: autorităților locale, instituților de ordine din localitate, partide politice, instituții de învățământ.

La finalul evenimentului a avut loc parada militară. Soldatii au trecut prin fața asistenței venită intr-un numar mare pentru a încânta publicul prezent.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories