Zilele Independenței și Europei, sărbătorite la Caracal

Zilele Independenței și Europei, sărbătorite la Caracal. La 10 mai, începând din 2022, este sărbătorită Ziua Independenţei Naţionale a României, în urma adoptării Legii nr. 189 din 8 iulie 2021.

Propunerea legislativă privind sărbătorirea zilei de 10 Mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României a fost iniţiată de senatori şi deputaţi PNL.

Prezentată în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor la 18 aprilie 2016, în expunerea de motive se arată că: “restabilirea adevărului istoric şi reluarea tradiţiei istorice din anii 1866-1947, când era sărbătorită ziua de 10 mai drept Zi Naţională a României, reprezintă unul dintre cele mai importante motive.

Și la Caracal, această zi a fost sărbătorită așa cum se cuvine de către autoritățile locale, dar și de reprezentanții instituțiilor din municipiu. Astăzi, începând cu ora 10:00, caracalenii s-au strâns în părculețul din centrul orașului la statuia Eroilor pentru a aduce un omagiu celor care au căzut la datorie în războiul de Independență.

In deschiderea evenimentului Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, a ținut un discurs despre însemnătatea acestei zile, pentru ca mai apoi, un sobor de preoți din localitate să țină o mică slujbă pentru a binecuvânta această zi deosebit de importantă pentru nația română.

Imediat după încheierea slujbei a avut loc depunerea de coroane din partea: autorităților locale, instituților de ordine din localitate, partide politice, instituții de învățământ.

La finalul evenimentului a avut loc parada militară. Soldatii au trecut prin fața asistenței venită intr-un numar mare pentru a încânta publicul prezent.

Despre mine

Daca iti place citeste si:

More From Author

+ There are no comments

Add yours