,

Ziua Eroilor, comemorată la Caracal! Coroane de flori depuse la monumentul eroilor căzuți la datorie

Ziua Eroilor, comemorată la Caracal! Coroane de flori depuse la monumentul eroilor căzuți la datorie

Ziua Eroilor, comemorată la Caracal! Coroane de flori depuse la monumentul eroilor căzuți la datorie.

O zi călduroasă de primavară.  Așa a fost astăzi, de Ziua Eroilor, la Caracal, zi care coincide cu sfânta sărbătoare a Inălțării Domnului Iisus Hristos la ceruri.

La eveniment au participat:  Ion Doldurea, primarului muncipiului Caracal, viceprimarul Marina Samiee, consilieri locali, membrii ai partidelor politice, membrii din instituțiile de ordine locală, profesori din cadrul instituțiilor de învătământ din localitate, cadre militare în rezervă și retragere, directori de instituții de învățământ, spital, dar și din domeniul  administrarii domeniului public și privat al localității.  

Imediat după discursul primarului, Ion Doldurea,  a avut loc slujba de pomenire a eroilor căzuți în teatrele de operație. Veșnica pomenire – a fost realizată de soborul de preoți unde au participat și oficialitățile locale.

Depunerea de coroane a fost următorul moment care a întreținut atmosfera, o atmosferă sobră de care un astfel de eveniment are parte.

Coroane de flori au fost așezate la monumentul eroilor căzuți în primul război mondial, aflat în Cimintirul Eroilor în municipiul Caracal.

 

In cimitirului din Caracal se află înmormântați, în comuniune cu ceilalți chemați la Domnul, ostași eroi români din Primul Război Mondial. Locul înhumării lor a fost amenajat încă din timpul ocupației austro-ungare, fiind restaurat în 1925, 1928 și 1933.

 

La început, au fost 144 de morminte marcate cu câte o cruce de brad, înlocuite după aceea cu cruci din beton. În 1928, pe soclul ridicat de armata germană, din inițiativa și cu contribuția Societății „Mărăști-Mărășești” din județul Romanați, a fost înălțat grupul statuar al Eroului Necunoscut, lucrare executată de sculptorul Ioan Schmit-Faut.

 

În prezent, cimitirul militar numără 219 morminte de ostași români, germani, austrieci, unguri, turci și evrei, rânduiți de-a stânga și de-a dreapta, în fața monumentului, pe câte patru rânduri.

 

La intrare în această zonă se află și monumentul eroilor sovietici, 40 la număr, căzuți în luptele din Oltenia.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories