A GREAT WOMAN – Carmen Tănase, pe scena Teatrului Național din Caracal

A GREATE WOMAN, Carmen Tănase, pe scena Teatrului Național din Caracal.

Cea de-a doua zi de teatru la Caracal a fost una impresionantă mai ales când pe scena Teatrului Național a urcat un nume arhicunoscut de noi toți, celebra actriță, Carmen Tănase.

 

Impreună cu Emilia Popescu, Mirela Oprișor, Natalia Călin, Adiran Titieni, Vlad Zamfirescu și Tidor Aaron Istodor au jucat ”Genul acuzativ”, un spectacol în regia lui Mimi Brănescu.

 

Finalul spectacolului a coincis cu momentul de reculegere în memoria regretatului regizor caracalean Florin Beciu la inițiativa lui Vlad Zamfirescu, un actor drag lui și un camarad de nădejde.

 

Carmen Tănase  a urmat, între 1980 și 1984, cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Actorie, la clasa profesoarei Olga Tudorache și a asistentei Adriana Popovici.

 

 

I-a avut drept colegi de promoție pe Bogdan Gheorghiu, Radu Duda (Alteța Sa Regală Principele Radu al României), Patricia Grigoriu, Marina Procopie, Dan Bădărău, Carmen Ciorcilă, Mihai Verbițchi și

(de la clasa Sandei Manu) Oana Pellea, Carmen Trocan, Mioara Ifrim, Luminița Stoianovici, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Adrian Păduraru, Claudiu Istodor.

 

Ca studentă a jucat, printre altele, în Demonii, dramatizare după romanul omonim de F.M. Dostoievski, Joia dulce, după John Steinbeck, și Suflete tari de Camil Petrescu (spectacol de absolvire).

 

A debutat pe o scenă profesionistă alături de Olga Tudorache și de Radu Duda, colegul ei de la secția de Actorie, în rolul Foca din piesa Fluturi, fluturi de Aldo Nicolaj, regizată de Cristian Hadjiculea la Teatrul Foarte Mic

din București (data premierei: 26 octombrie 1982), spectacol preluat ulterior de Teatrul Național din Iași.

 

Între 1984 și 1990 a fost actriță la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, fiind repartizată inițial la secția suceveană a acestuia, împreună cu Radu Duda, Bogdan Gheorghiu, Carmen Ciorcilă, Adrian Păduraru, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Mioara Ifrim și alți câțiva tineri absolvenți de teatru din țară.

 

Din anul 1990 Carmen Tănase este actriță la Teatrul Odeon din București.

Despre mine

Daca iti place citeste si:

More From Author

+ There are no comments

Add yours