Festivalul de Teatru, ediția XIII-a, un debut de excepție. Florin Piersic Jr. și Marius Bondochi, pe scena Teatrului din Caracal

Festivalul de Teatru de la Caracal, ediția XIII-a, un debut de excepție. Florin Piersic Jr. și Marius Bondochi, pe scena Teatrului din Caracal.

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului de Teatru „Ştefan Iordache” a debutat ieri, duminică, 21 mai. Marele eveniment teatral desfășurat zilele acestea la Caracal este dedicat marelui Florian Pittiş.

Ca în fiecare an, Consiliul Judeţean este partener al Primăriei Caracal în organizarea celui mai important eveniment teatral din judeţ.

„Consiliul Judeţean este partener al acestui Festival de teatru, care se ţine de 13 ediţii, la Caracal. Ca de fiecare dată, parteneriatul înseamnă că jumătate din bugetul alocat festivalului este susţinut de Consiliul Judeţean Olt.

Astăzi am avut şedinţă extraordinară pentru aprobarea sumei de 210.000 lei pentru acest evenimentul cultural, care începe pe 21 mai şi durează o săptămână”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Nume grele ale teatrului românesc vor urca pe scena Teatrului Național:  Florin Piersic Jr., Marius Bodochi, Horaţiu Mălăele, Mihai Bendeac, Rodica Mandache, Marius Manole, Carmen Tănase şi mulţi alţii.

Piesa de teatru de debut a festivalului a fost  „Tzuki şi tati” de Florin Piersic Jr., regia Florin Piersic Jr. – Teatrul Dramaturgilor Români. Distribuţia: Marius Bodochi, Florin Piersic Jr. Spectacolul a fost apreciat de publicul prezent, dornic de un act cultural la cel mai înalt nivel.

Foto: Andi SARBU

Miercuri, 24 mai, este o nouă zi  în care iubitorii de teatru se pot delecta cu încă două spectacole . Este vorba de „Genul acuzativ” de Mimi Brănescu, regia de Mimi Brănescu – Cortina AG. Distribuţia: Carmen Tănase, Emilia Popescu, Mirela Oprişor, Natalia Călin, Adrian Titieni, Vlad Zamfirescu, Tudor Aaron Istodor.

Piesa de teatru este programată cu începere de la ora 17:00.

Tot miercuri, începând cu ora  20.00, este programat: „Bătrâna şi hoţul”, un spectacol de Viorel Savin, regia Radu Ghilaş – Ateneul Naţional din Iaşi. Distribuţia: Rodica Mandache, Marius Manole.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *