,

Proiectul Connect România, la Caracal. 150 de antreprenori, la Teatrul Național

Proiectul Connect România, la Caracal. 150 de antreprenori, la Teatrul Național
Proiectul Connect România, la Caracal. 150 de antreprenori  au fost prezenți la Teatrul Național. Evenimentul a fost structurat în mai multe ateliere unde oamenii de afaceri s-au putut informa cu privire la modul de cum să manageriezi cu succes societatea pe care o administrezi.
La întâlnire au participat: primarul municipiului Caracal Ion Doldurea și viceprimarul Marina Samiee. 
“Trebuie să recunoaștem că pe dumneavoastră ne bazăm și noi și trebuie să știți ce proiecte avem în derulare. In primul rând proiectele în derulare pe fonduri europene, în momentul acesta, sunt cele patru proiecte care sunt începute de mult timp și care vin din generația cealaltă.
Vorbesc aici despre:  restaurare Bibliotecă, restaurare Muzeu și două proiecte pe Spital: eficiență energetică și reabilitare ambulatoriu. Aceste proiecte sunt în derulare, au termen de finalizare 31 Decembrie, în acest timp trebuie să le terminăm, altminteri o pățim. Biblioteca înseamnă 2 100 000 euro, restaurare Muzeu 1 150 000, eficiență energetică Spital  2 000 000, reabilitare Ambulatoriului 2 milioane și ceva.
Cu risc oarecare pentru noi este Muzeul, deoarece ani de zile nu s-a lucrat la el și acum noi încercăm să recuperăm toate întârzierile. 

Ion Doldurea: “La 1 August sperăm să dăm drumul la Casa Hagiescu Miriște”

Avem proiectul de  restaurare Casa Hagiescu Miriște, este un proiect început în 2021 și costă 1 226 000 de euro. El se va termina probabil  în vară.  Noi sperăm ca până la 1 august să dăm drumul la Casa Hagiescu Miriște. 
Mai avem un proiect ce ține de zona Carpați – Fânărie. Este și el pornit de mult timp, trebuie să se termine tot pe 31 decembrie. Din acest proiect mai sunt de afaltat cinci străzi:  Poporului, Dezrobirii, Ion Neculce, Intrarea Ion Neculce și Aleea Carpați.
Mai sunt de realizat și  branșamente pentru cele două blocuri din Fânărie și deasemenea tot prin acest proiect se realizează  branșamentele care  se duc la limita de proprietate  pentru cele două blocuri. In fața acestora va mai apărea o construcție care va însemna un Centru social, un centru care va cuprinde un apartament pentru oameni abuzați, o grădiniță, spălătorie și alte multe chestii.  Construcția este deja începută are termen sfârșitul anului. 

Ion Doldurea: “Proiect de 4 milioane de euro pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Municipal Caracal / Totul depinde de conducerea Spitalului când se va da drumul la RMN-ul achiziționat” 

De asemenea am avut un proiect care este în derulare, dar este finalizat deja, dotare aparatură spital.  Am luat foarte multă aparatură în valoare de 4 milioane de euro printre care și un RMN care sperăm să-i dăm drumul într-un termen foarte scurt, totul depinde de conducerea Spitalului Municipal Caracal. 
Mai sunt proiectele pe Compania de Apă Olt. Sunt trei proiecte foarte importante: reabilitare stație de tratare apă, proiect de 8 milioane euro, modificarea și schimbarea în totalitate a stației de epurare, tot un proiect de 8 milioane și reabilitare și extindere apă-canal un proiect de 23 de milioane de euro cu care ne confruntăm zilnic, un proiect greu, un proiect care presupune mult disconfort și probabil că pe fiecare dintre noi ne-ar deranja acest proiect, dar deocamdată nu s-a inventat canalizare wirless și ca atare trebuie să suportăm și dezavantajele acestei operațiuni.

Ion Doldurea: “Trebuie să înțelegem că alții mai buni care să ne facă lucrarea nu mai găsim. Nu noi am făcut licitația. Ea este făcută de altcineva. Din păcate proiectul este foarte prost. Am încercat mereu să-l influențăm, să avem cât mai puține deficiențe, spărturi în oraș”

Bineînțeles că sunt mulți cetățeni care spun: “De ce la mine nu s-a făcut repede, de ce eu așa”.  Aceasta este situația, trebuie să înțelegem că alții mai buni care să ne facă lucrarea nu mai găsim și nu noi am făcut licitația, ea este făcută de altcineva. Din păcate proiectul este foarte prost. Am încercat mereu să-l influențăm, să avem cât mai puține deficiențe, spărturi în oraș. Inclusiv ieri am avut patru locuri unde rețeaua de apă a cedat.
Sunt rețele extrem de vechi, au depășit deja 86 de ani, avem conducte din fier și sunt deja ruginite având găuri. Este un proiect pe care trebuie să-l suportăm. El va avea și consecințe benefice cu oamenii care nu au avut până acum canal și aici mă refer la multe străzi” – a precizat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal în cadrul evenimentului organizat de  CONNECT ROMANIA.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories