,

Problemele minorității de etnie rromă dezbătute de Primăria Caracal/ Ion Doldurea: “Educația și integrarea lor este primordială”

Problemele minorității de etnie rromă dezbătute de Primăria Caracal/ Ion Doldurea: “Educația și integrarea lor este primordială”

Problemele minorității de etnie rromă dezbătute de Primaria Caracal. In sala de ședințe a Consiliului Local a avut loc ieri dimineață o ședință a Grupului de Lucru Local  privind aprobarea strategiei  de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rrome pentru perioada 2022-2027. Problemele minoritătii de etnie rromă dezbătute la Caracal.

 

La eveniment au participat: primarul municipiului Caracal Ion Doldurea, viceprimarul Marina Samiee, dar și reprezentanți ai IPJ Olt, Poliția Municipal Caracal, Liceul Tehnologic “Constantin Filipescu” , AJOFM Olt, Partida Rromilor PRO – Europa Caracal. Problemele minorității de etnie rromă dezbătute de Primaria Caracal.

Pe ordinea de zi  s-au aflat trei teme de dezbateri: actualizarea componenței Grupului de Lucru Local Caracal, propuneri pentru îmbunătățirea Planului de Acțiune Local,  dar și problemele cu care se confruntă cetățenii români de etnie rromă din municipiul Caracal din perspectiva domeniului de activitate. Problemele minorității de etnie rromă dezbătute de Primaria Caracal.

 

“Suntem interesați să prindem cât mai multe proiecte care să îmbunătațească viața oamenilor din comunitatea de etnie rromă”

 

“Să nu uităm de zona metropolitană Caracal și dacă este posibil să veniți cumva și cu cele șapte comune limitrofe care sunt arondate la acestă zonă și ele să fie luate în calcul, iar data viitoare, când ținem ședința, să ținem cont și de acest lucru. Referitor la zona noastră defavorizată, zona Carpați-Fânărie și în Bold, dar și pe strada Rahovei,  suntem interesați să prindem cât mai multe proiecte care să îmbunătațească viața oamenilor din comunitatea de etnie rromă.

 

Avem în momentul de față acest proiect apă-canal în derulare care va fi finalizat pe toate străzile din Fânărie. Este deja licitată asfaltarea celor cinci străzi: Dezrobirii, Ion Neculce,  Intrarea Ion Neculce,  Poporului și Aleea Carpati. In acest moment este o firmă care nu s-a apucat de lucru deoarece au avut probleme tehnice pentru că nu pot să continue cu canalul.

 

Se mai face acel  centru comunitar care cu siguranță  va schimba aspectul acelei zone din Carpați.  Pe Aleea Carpați sunt acele parcări și niște branșări pentru că proiectul prevede ca toate utilitățile să fie aduse până la limita de proprietate, dar nu în apartamentele oamenilor. Cele două blocuri vor beneficia bineînțeles de utilități”  a declarat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.

 

“Nu trebuie să ne mulțumim că am avut un proiect bun, un proiect de aproape 7 milioane de euro pe comunitate, pentru că vor fi bani”

 

Tot domnia-sa a ținut să precizeze: 

 

“Ce vreau să vă spun este că s-au făcut eforturi și probabil se vor face în continuare si zona respectivă va arăta cu totul altfel după ce se vor finaliza aceste lucrări.

Mai este și terenul de sport de la Liceul “Constantin Filipescu” și probabil vor mai fi și alte acțiuni. Nu trebuie să ne mulțumim că am avut un proiect bun, un proiect de aproape 7 milioane de euro pe comunitate, pentru că vor fi bani, sunt bani pentru dumneavoastră.

Eu aș pune un accent deosebit pe integrarea aceasta care este civilizație  și educație. Și deasemenea aș pune accent deosebit pe educația copiilor. In ultima vreme se vede o creștere a copiilor rromi care vin să meargă la cursuri. Ei trebuie să meargă efectiv acolo, nu doar să primească hrană sau o adeverință”.

 

Ion Doldurea: “Dacă vom  avea străzi asfaltate, canal, apă, grădiniță și apartamente  pentru oamenii abuzați, vom avea tot ce are nevoie comunitatea”

 

Ion Doldurea, primarul Caracalului, a insistat foarte mult să puncteze ori de câte ori a avut ocazia privind partea educațională a copiilor de etnie rromă care trebuiesc integrați în comunitatea majoritară. Dar și necesitatea de a realiza un centru medical pentru nevoile acestora și apartamente pentru oamenii abuzați de pe raza municipiului Caracal.

 

“Insist foarte tare pe partea educațională, avem proiecte pe linia asta, nu trebuie să le pierdem. Dacă vom  avea străzi asfaltate,  canal, apă, grădiniță, dar și apartamente  pentru oamenii abuzați, vom avea tot ce are nevoie comunitatea.

Imi doresc neapărat un centru medical în zona respectivă și poate vor interveni și alte nevoi de care comunitatea să aibă nevoie. Educația este primordială, de aici trebuie pornit orice.

Dacă copiii aceia învață să facă sport, integrații în anumite echipe. Sunt convins că vor apărea camipioni, deoarece avem infrastructură, sală de sport și bază sportivă. Avem nevoie de profesori buni, pricepuți și iubitori de copii.

Sunt convins că această comunitate poate da mai mult decât a dat până acum, dar să-i ajutăm să se integreze în comunitatea majoritară și mai ales să le creem condiții pentru a putea merge pe acest drum: învățătură, sport cultură”, a precizat în încheiere Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal. 

 

 

 

 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories