Caracalenii vor lua startul la maratonul “Romanați Trail Run ” organizat de Clubul Rotary

Caracalenii vor lua startul la maratonul “Romanați Trail Run”. Clubul  Rotary Caracal este organizatorul Maratonului “Romanați Trail Run”, ediția a-II-a care va avea loc în data de 6 mai 2023. Startul se va da în Parcul ,, Constantin Poroineanu” din Caracal.
Scopul evenimentului este cel de atragere a cat mai multor copii, tineri, adulti, catre practicarea in general de activitati sportive, de echipa sau individuale.
Mens sana in corpore sano, spune un dicton latin care reprezinta si azi motto-ul dupa care ar trebui sa ne ghidam cu totii.

Miscarea fizică creează o armonie între trup si suflet

 

Mișcarea fizica in aer liber sau într-o sala de sport, fie si numai pentru câteva ore pe săptămână, îmbunătătește randamentul intelectual si redă tonusul fiecăruia dintre noi. In acelasi timp, miscarea fizica creeaza o armonie intre trup si suflet.
Practicarea sportului are scopul de a promova in special: dezvoltarea mentala, fizica si sociala; intelegerea valorilor morale si ale spiritului sportiv, ale disciplinei si regulilor; respectul fata de sine si fata de ceilalti, inclusiv fata de grupurile minoritare; invatarea spiritului de toleranta si de raspundere (prin asumarea ,de exemplu, a sarcinilor legate de organizare), elemente esentiale in viata unei societati democrate; dobandirea stapanirii de sine.

„Romanati Trail Run”, eveniment caritabil începând cu această ediție 

 

 

Incepand cu anul acesta, competitia „Romanati Trail Run” va deveni un eveniment caritabil. Cea mai mare parte a banilor stransi din contributia de participare, vor fi folositi pentru a sustine o cauza in care credem cu tarie si anume: crearea unor conditii propice pentru educatia si integrarea sociala a copiilor din mun Caracal, diagnosticati cu tulburare de spectru autist sau perturbarea activitatii atentiei (ADHD), a caror incidenta a crescut foarte mult in ultimii ani.   Caracalenii vor lua startul la maratonul “Romanați Trail Run”.

TRASEUL SI PROGRAMUL COMPETIŢIEI

 

Traseele de Semimaraton si Cros 10 K,vor avea startul în Parcul Constantin Poroineanu, zona Monumentului 1848, urmand aleea Bibian pe partea dreapta, pe langa Clubul sportiv Scolar, pana la Intrarea Stadion, iesire in Strada Strandului traversare PE TRECEREA DE PIETONI, urcare pe baraj si parcurgerea acestuia spre dreapta pana la cursul Baltii Gologan.
Continuarea traseului se va face pe partea dreapta a cursului Baltii Gologan, pana in zona Canalului mare de irigatii, de aici traseul de Cros 11 K se indreapta catre barajul baltii Liiceni si se intoarce catre sosire pe cursul Baltii Gologan.
Cursa de Semimaraton continua pe langa principalele canale de irigatii spre Gara CFR Grozavesti, pana in preajma garii, dupa care traseul deviaza in stanga pe drum agricol catre Sat Grozavesti, traversare pe strada Islazului peste DC 150 pana la bratul al doilea al Baltii Draghiceni, urmarirea cursului apei pe partea dreapta a vaii pana la Barajul Baltii Draghiceni, (intersectarea DC 140, str Iazului). 
In continuare traseul urmeaza partea dreapta a Baltii Liiceni pana la Baraj si intersectia cu DC 150, dupa care traseul urmareste cursul Baltii Gologan, pe langa stane, pana la barajul de la Stadion, intrarea in parc pe Aleea Bibian si parcurgerea acesteia pe partea dreapta pana la zona de SOSIRE (Monument 1848).
Cursa de Cros 5 K, se va desfasura in interiorul parcului Constantin Poroineanu, cu ora de start 10.15
Evenimentul de alergare destinat Copiilor, se va desfasura tot in interiorul Parcului Constantin Poroineanu la aceeasi data, 6 mai 2023.

Regulamentul de concurs, modalitati de inscriere, vor fi facute publice incepand cu data de 10 aprilie 2023, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Despre mine

Daca iti place citeste si:

More From Author

+ There are no comments

Add yours