Schimbarea la față! Municipiul Caracal face pași importanți pentru dezvoltare. Șase proiecte noi pentru anul 2023

Schimbarea la față a municipiul Caracal. Pași importanți pentru dezvoltare. Anul 2023 vine pentru municipiul Caracal cu noi oportunități de dezvoltare.

Primarul, Marian Doldurea, a făcut anunțul pe pagina de facebook a Primăriei Caracal care vor fi prioritățile sale pentru acest an. Schimbarea la față a Municipiul Caracal. Orașul face pași importanți pentru dezvoltare.

2023, anul modernizării municipiului Caracal

In acest sens acesta a enumărat șase proiecte noi pe care și le dorește să le pună în aplicare cât mai repede cu putință: lucrările la creșa din strada Mihai Viteazu, construirea unui alt bloc de locuințe sociale în zona Dragoș Vodă, demararea lucrărilor de reabilitare a Parcului Constantin Poroineanu, începerea proiectului de reabilitare termică a 44 de blocuri precum și reabilitarea termică a grădinițelor, școlilor și instituții publice.

La Caracal se dorește a se construi insule ecologice privind depozitarea containerelor de gunoi dintre blocuri

De asemenea edilul-șef dorește să realizeze și un nou proiect privind amenajarea prin construcția de insule ecologice zonele de depozitare a containerelor de gunoi dintre blocuri.

“Acum concret ne vom apuca de creșa de pe strada Mihai Viteazu, nr.73. Lucrările vor începe probabil din martie în funcție de vreme, dar cu siguranță totul este licitat, totul făcut și inclusiv am luat legătura cu constructorul și se va apuca efectiv de lucrare. Lucrarea trebuie făcută în doi ani, dar cu siguranță va fi terminată mai repede pentru că toată lumea este interesată și nimeni nu așteaptă dacă poți să faci, de ce să nu o faci mai repede.

Construirea unui nou bloc de locuințe sociale pe strada Dragoș Vodă va demara la mijlocul anului 2023

Avem în licitație în momentul acesta un bloc de locuințe sociale, un bloc unde a rămas un singur competitor în momentul de față. Va fi tot pe strada Dragoș Vodă lângă centrul DGASPC -ului și probabil că poate fi început la mijlocul anului (n.r. iunie -iulie).

Mai mizăm pe începerea lucrărilor la Parc. Proiectul tehnic este deja făcut, deja totul aprobat și vom scoate la licitație cu clauză suspensivă până când contractul va fi semnat. ADR-ul a întârziat puțin lucrurile, dar cu siguranță în februarie va fi semnat contractul de execuție, dar de apucat, ne apucăm la Parc în anul care vine în zona Poligonului, acolo unde nu deranjăm oamenii, în iarnă urmând să lucrăm și la insulă și la poduri precum și în alte părți.

Creșterea eficienței energetice : 44 de blocuri, două gradinițe, sală de sport și clădiri aferente la Liceul “Matei Basarab”

Mai avem în vedere de asemenea creșterea eficienței energetice la clădiri multietajate, așa cum se spune. Discutăm aici de zece completuri care cuprind 44 de blocuri. Contractul respectiv este semnat, aprobat, este în licitație în momentul acesta partea de proiectare și execuție. Pe lângă blocuri mai avem creșterea eficienței energetice la clădiri publice: Grădinița Dumbrava Minunată, sala de sport de la Matei Basarab, corpul B de la liceul Matei Basarab și așteptăm probabil în februarie aprobarile pentru Școala Generala Gheorghe Magheru, clădirea ITL-ului la Taxe Locale și creșa din Dr. Marinescu. Dar de apucat, ne vom apuca la aceste lucrări probabil cel târziu în vară.
Sper să nu fie contestații care să ne țină extraordinar de mult. Mai avem o lucrare care nu ține de noi cea a insulelor ecologice pentru cartierele de blocuri. Proiectul este aprobat, este la Agenția Fondului de Mediu. Ei țin licitația. Trebuie doar amplasate, nu ai nevoie de lucrări de construcții”, a declarat primarul Ion Doldurea.

 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *