Mario Păun, debut cu dreptul la Campionatul Mondial de Snooker din Australia. A trecut la pas de, australianul, Andrew Parker

Mario Păun, debut cu dreptul la Campionatul Mondial de Snooker din Australia. A trecut la pas de, australianul, Andrew Parker.
“Păunul romanesc invinge cangurul australian”, aceasta este vestea venită tocmai din Australia, acum câteva ore pe pagina de facebook a  lui Cătălin Cojoc, arbitrul român de snooker  care participă la Camapionatul Mondial ce se desfășoară la Sydney.

3-o, scorul din prima partidă disputată de Mario Păun cu reprezentantul țării gazdă 

Mario a trecut în prima partidă cu scorul de 3-0 de  australianul Andrew Parker.
In jocurile următoare caracaleanul îi va avea adversari pe  chinezul Hong Yu Liu, dar și pe ceilalți doi australieni:  Kamal George și Ben Gordon.  Partidele de snooker ale lui Mario  fac parte  din grupa Y din cadrul Campionatului Mondial din Australia.
FOTO: Academia de Snooker Bacau
Cătălin nu este plecat singur în Australia, ci este alături de lotul național al României ce îl are drept lider pe Mario Păun. 

Din lotul României care a făcut deplasarea la Sidney mai fac parte și Mădălin Gal, Paul Croitoru, Vlad Ciuche cei mai buni jucători de snooker din România.

Cinci ani de antrenamente la cel mai înalt nivel pentru Mario Păun, elev al Liceului “Mihai Viteazul” din Caracal 

Mario Păun practică acest sport de mai bine de cinci ani. A participat la numeroase concursuri interne și internaționale reprezentând România inclusiv la campionate europene și mondiale de juniori și tineret.
Ocupă poziția a 14-a în Clasamentul General RST și a participat la turneul campionilor (RST Grand Final din 19-21 noiembrie 2021), ultima competiție a anului, turneu la care au participat primii 16 jucători din Clasamentul General.
Cel mai mare break realizat de Mario Păun  este de 121 de puncte, fapt care atestă că avem de-a face cu un tânăr extrem de talentat, care ar putea pe viitor să așeze România pe harta snookerului mondial.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *