S-a mai dus un zeu langă zei! Brazilianul Pele a murit la 82 de ani

0 0

S-a mai dus un zeu langă zei! Brazilianul Pele a murit la 82 de ani. Legenda Braziliei era grav bolnavă, iar agentul său a confirmat decesul pentru Associated Press, informează Sky News.

Triplul campion mondial a fost internat în spitalul Albert Einstein Israelite din Sao Paulo de pe 29 noiembrie, starea sa degradându-se considerabil. Pele a fost diagnosticat cu cancer la colon în septembrie 2021.

Pe contul de Instagram s-a anunțat decesul lui Pele 

Reprezentanții săi au postat pe contul de Instagram un mesaj în care anunțau decesul legendei fotbalului.

„Inspirația și dragostea au marcat călătoria Regelui Pele, care s-a stins din viață în pace, astăzi. În drumul său, Edson a încântat lumea cu geniul său din sport, a oprit un război, și-a promovat munca socială în toată lumea și a împrăștiat ceea ce el credea a fi leacul pentru toate problemele noastre: iubire. Mesajul său de astăzi devine moștenire pentru generațiile viitoare.

Iubire, iubire și iubire, pentru totdeauna”, se arată în mesajul postat pe pagina oficială a brazilianului.

Singurul fotbalist cu trei Cupe Mondiale

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu.

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.

A câștigat zece trofee alături de Santos și unul alături de New York Cosmos. De-a lungul timpului au existat dezbateri legate de golurile marcate în carieră de Pele, fiind diferite surse care aveau variante variate, însă brazilianul a înscris între 650 (în meciuri din campionat și 1281 de goluri (meciuri la nivel de seniori).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top

You cannot copy content of this page