S-a mai dus un zeu langă zei! Brazilianul Pele a murit la 82 de ani

S-a mai dus un zeu langă zei! Brazilianul Pele a murit la 82 de ani

S-a mai dus un zeu langă zei! Brazilianul Pele a murit la 82 de ani. Legenda Braziliei era grav bolnavă, iar agentul său a confirmat decesul pentru Associated Press, informează Sky News.

Triplul campion mondial a fost internat în spitalul Albert Einstein Israelite din Sao Paulo de pe 29 noiembrie, starea sa degradându-se considerabil. Pele a fost diagnosticat cu cancer la colon în septembrie 2021.

Pe contul de Instagram s-a anunțat decesul lui Pele 

Reprezentanții săi au postat pe contul de Instagram un mesaj în care anunțau decesul legendei fotbalului.

„Inspirația și dragostea au marcat călătoria Regelui Pele, care s-a stins din viață în pace, astăzi. În drumul său, Edson a încântat lumea cu geniul său din sport, a oprit un război, și-a promovat munca socială în toată lumea și a împrăștiat ceea ce el credea a fi leacul pentru toate problemele noastre: iubire. Mesajul său de astăzi devine moștenire pentru generațiile viitoare.

Iubire, iubire și iubire, pentru totdeauna”, se arată în mesajul postat pe pagina oficială a brazilianului.

Singurul fotbalist cu trei Cupe Mondiale

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu.

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.

A câștigat zece trofee alături de Santos și unul alături de New York Cosmos. De-a lungul timpului au existat dezbateri legate de golurile marcate în carieră de Pele, fiind diferite surse care aveau variante variate, însă brazilianul a înscris între 650 (în meciuri din campionat și 1281 de goluri (meciuri la nivel de seniori).

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories