Marian Doldurea: “Istoria bogată a orașului, casele de patrimoniu, parcul și evenimentele culturale, toate merită să fie aflate, povestite, cercetate, văzute”

Caracal este capitala culturală a județului Olt devenind prima stațiune turistică de interes local. Nu mult a lipsit ca zona turistică să devină stațiune turistică de interes național. Acest fapt s-a datorat lipsei locurilor de cazare.

„Nu a fost de interes național pentru că nu avem 501 locuri de cazare, avem doar 436”, a explicat primarul Marian Doldurea.

Acesta speră ca în foarte scurt timp să se atingă această bornă.

Istoria bogată a orașului, casele de patrimoniu, parcul care se întinde pe mai mult de 25 hectare, fiind unul dintre cele mai frumoase din țară, teatrul, evenimentele culturale care se organizează aici, poveștile extraordinare, toate merită să fie aflate, povestite, cercetate, văzute.

Edilul caracalean: „Oltenia nu a fost deloc promovată pe turism”

„Oltenia nu a fost deloc promovată pe turism”, spune primarul Marian Doldurea

De asemenea edilul-sef al orașului din câmpia Romanațiului  susține că statutul de stațiune turistică de interes local înseamnă și punctaj suplimentar la accesarea de proiecte europene, ceea ce va face drumul accesării banilor europeni ceva mai ușor.

“Avem parcul, teatrul, 100 și ceva de case de patrimoniu, biblioteca, muzeul, Casa Iancu Jianu și alte obiective care pot fi vizitate”

„Avem multe obiective de interes național: parcul, teatrul, 100 și ceva de case de patrimoniu, biblioteca, muzeul, Casa Iancu Jianu și alte obiective care pot fi vizitate.

Și noi vom primi punctaje suplimentare pentru tot ce facem pe regenerare urbană. În momentul în care ai venit cu un proiect de reparație de clădire de patrimoniu, sau de altceva, are prioritate, pentru că avem punctaj suplimentar pentru treaba aceasta cu stațiune de interes local, dar probabil că va deveni de interes național”, a adăugat Doldurea pentru Adevărul. 

In momentul de față în Caracal se află 136 imobile (clădiri de patrimoniu) cele mai multe aflate în proprietate privată.

Nu mai puțin de 20 dintre acestea necesită lucrări de reparații și renovări, un demers deosebit de costisitor pentru proprietari, având în vedere condițiile în care clădirile de patrimoniu pot fi restaurate.

Cu punctajul suplimentar acordat „zonei turistice de interes local” accesul la fondurile europene va fi cu mult mai ușor.

 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *