Adrian Chesnoiu, deputat PSD Olt: “USR și AUR s-au aliat împotriva fermierilor români”

Adrian Chesnoiu, deputat PSD Olt: “USR și AUR s-au aliat împotriva fermierilor români”
Ieri în Parlamentul României a fost o zi neagră prin respingerea la vot a amendamentelor privind contractul de arendă.
Modificările propuse ar fi asigurat stabilitate, predictibilitate și încredere pentru fermierii care vor să investească în agricultură și garanții suplimentare pentru proprietarii de terenuri.
“Iată încă un atentat la interesele fermierilor români! Dar ce puteam aștepta de la USR, artizanul PNRR care a decis ZERO FONDURI PENTRU AGRICULTURĂ?! Nimic, absolut nimic!” – se arată în comunicatul de pe pagina de facebook a parlamentarului. 
Adrian Chesnoiu nu se află la prima abatere de acest gen de la tribuna parlamentului. Ori de câte ori are ocazia susţine interesele fermierilor români şi bineînţeles comerţul cu produse tradiţionale realizate exclusiv de ţaranul român.

În mandatul de deputat, Chesnoiu a inițiat deja mai multe importante proiecte de legi și a reușit, în mai puțin de un an de mandat, să deblocheze investițiile în ferme printr-o lege care îi aparține. Actul normativ le dă fermierilor posibilitatea de a realiza construcții pe terenuri extravilane, dacă acestea au destinație agricolă, fără a mai fi necesară trecerea terenurilor în intravilan.

În 2017, Chesnoiu ajunge la conducerea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, şi  a condus agenția până în mai 2020, după care a fost administrator public al orașului Caracal, viceprimar al acestei localități și apoi deputat.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *