Consiliul Judeţean Olt a primit cinci proiecte de reabilitare termică în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia

Consiliul Judeţean Olt a primit cinci proiecte de reabilitare termică în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia.
Peste 43 de milioane lei din fonduri UE vor fi investiți în infrastructura socială și de urgență datorită acestor proiecte.
Se vor moderniza: Complexul de Servicii Sf. Elena Corabia, Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități Caracal, Centrul de abilitare și reabilitare Caracal, Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Slatina și Complexul de Servicii Sf. Ștefan Slatina, precum și Complexul de Servicii Persoane Adulte Corabia și al Inspectoratului de Protecție Civilă Olt.
Până în prezent Consiliul Județean Olt are deja finanțarea aprobată, în valoare de 70 milioane lei, pentru alte 5 proiecte: Reabilitarea termică pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Slatina – pavilioane #Materno-Infantil, #DGASPC_Olt, #Complexului_de_Servicii_Persoane_Adulte Slatina și #Centrului_Militar_Județean.
Consiliul_Județean Olt a primit aprobare pentru finanțarea a cinci proiecte de reabilitare termică, în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.
Peste 43 de milioane lei din fonduri UE vor fi investiți în infrastructura socială și de urgență datorită acestor proiecte.
Astfel, clădirile:
– Complexului de Servicii Sf. Elena Corabia,
– Centrului de recuperare pentru copii cu dizabilități Caracal,
– Centrului de abilitare și reabilitare Caracal,
– Centrului de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități Slatina și
– Complexului de Servicii Sf. Ștefan Slatina, precum și
– a Complexului de Servicii Persoane Adulte Corabia și a
– Inspectoratului de Protecție Civilă Olt
vor fi reabilitate termic, vor utiliza energie regenerabilă și vor avea consumuri anuale de energie mult mai mici.
Continuând politica de promovare a gestionării inteligente a energiei și creșterea eficienței energetice în clădirile publice, Consiliul Județean are deja finanțarea aprobată, în valoare de 70 milioane lei, pentru alte 5 proiecte: Reabilitarea termică pentru creșterea eficienței energetice a Spitalului Județean de Urgență Slatina – pavilioane #Materno-Infantil, #DGASPC_Olt, #Complexului_de_Servicii_Persoane_Adulte Slatina și #Centrului_Militar_Județean.
 Cu finanțarea asigurată din fonduri structurale, aceste proiecte vor deveni realitate în următorii doi ani.
Nu în ultimul rând, pentru scăderea costurilor la energia termică și electrică a instituțiilor publice din subordine, Consiliul Județean Olt a depus spre finanțare, prin Fondul de Modernizare, proiectul care prevede construirea unui sistem fotovoltaic ON Grid, în comuna Schitu” se arată în comunicatul de pe pagina de facebook a PSD Olt.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *