, ,

PSD Olt: “Creșterea pensiilor și a salariilor, mereu o prioritate pentru guvernul PSD”

PSD Olt: “Creșterea pensiilor și a salariilor, mereu o prioritate pentru guvernul PSD”

PSD Olt: “Creșterea pensiilor și a salariilor, mereu o prioritate pentru guvernul PSD”

În contextul provocărilor generate de pandemie și de situația geopolitică complexă, guvernul PSD și-a asumat responsabilitatea guvernării având în centrul programului de guvernare un obiectiv clar: protejarea categoriilor sociale vulnerabile și susținerea investițiilor cu capital românesc.

Unul dintre principalele obiective ale guvernării PSD a fost creșterea pensiilor și a salariilor. În acest sens, s-au înregistrat două recorduri notabile: pensia medie pentru limită de vârstă a depășit 500 de euro, iar salariul mediu net a depășit 1.000 de euro.

Această realizare este rezultatul direct al creșterii salariilor cu peste 15% în ultimul an, care a facilitat și creșterea pensiilor medii peste 500 de euro. De asemenea, punctul de pensie a depășit 40% din salariul mediu net.

Introducerea salariului minim european în România, un proiect susținut de PSD, va contribui la creșterea nivelului de trai

Cifrele relevă că dezvoltarea economiei prin investiții, care determină creșterea salariilor și, implicit, a contribuțiilor pentru bugetul de pensii, reprezintă calea sănătoasă pentru creșterea pensiilor și pentru sustenabilitatea sistemului pe termen lung.

Așadar, introducerea salariului minim european în România, un proiect susținut de PSD, va contribui la creșterea nivelului de trai atât pentru cei care lucrează, cât și pentru pensionari.

Creșterea salariilor a condus, în ianuarie 2024, la creșterea veniturilor bugetare din contribuții sociale

“Conform datelor de la Casa Națională de Pensii Publice, pensia medie pentru limită de vârstă a fost în luna ianuarie 2.563 de lei (513 €).

De asemenea, conform INS, la finalul anului trecut, în decembrie, salariul mediu net a fost 5.079 lei (1.016 euro) în creștere cu 15,5% față de aceeași lună a anului precedent.

Implicit creșterea salariilor a condus, în ianuarie 2024, la creșterea veniturilor bugetare din contribuții sociale, cu 25,7%, față de aceeași perioadă a anului trecut, conform execuției bugetare prezentate de Ministerul Finanțelor Publice” , se arată în comunicatul postat pe pagina de facebook a PSD Olt

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories