,

Ion Doldurea şi Adrian Chesnoiu au dat startul anvelopării blocurilor la Caracal

Ion Doldurea şi Adrian Chesnoiu au dat startul anvelopării blocurilor la Caracal

Primarul Ion Doldurea şi deputatul PSD Caracal, Adrian Chesnoiu, au dat startul anvelopării blocurilor la Caracal.

Anveloparea blocurilor a devenit o certitudine la Caracal. Dacă în urmă cu mulţi ani doar se vorbea despre acest lucru, iată că administraţia Doldurea  a făcut tot posibilul şi a reuşit să demareze acest proiect care pentru caracaleni înseamnă foarte mult.

Incepând de săptămâna aceasta se vor demara lucrările de reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice la locuințele colective.

Până la sfârșitul lunii noiembrie se vor realiza lucrări de reabilitare termică la 35 de blocuri renunind o suprafață desfășurată de aproximativ 46.000 mp.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 56.452.780,86 lei, valoare nerambursabilă finanțată din PNRR.

Comunicatul a fost postat pe pagina de facebook a Primariei Caracal în urmă cu puţin timp.

“Săptămâna aceasta începem lucrările de reabilitare în vederea creșterii eficienței energetice la locuințele colective.

Conform proiectului, până la sfârșitul lunii noiembrie se vor realiza lucrări de reabilitare termică la 35 de blocuri renunind o suprafață desfășurată de aproximativ 46.000 mp, declară Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal.

Acesta împreună cu deputatul PSD Adrian Chesnoiu au fost prezenți la demararea lucrărilor care au debutat cu montarea schelelor pe fațada primelor 3 scări de bloc ce vor intra în reparații.
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 56.452.780,86 lei, valoare nerambursabilă finanțată din PNRR.

Lucrările constau în: ​modernizarea pereților exteriori; modernizarea planșeului peste etajul 4; modernizarea elementelor de construcție vitrate; intervenție la instalațiile clădirii; modernizare planșeu peste subsol;

refacerea trotuarelor cu pante corespunzătoare pentru a reduce infiltrația apelor meteorice la nivelul fundației clădirii;

repararea finisajelor interioare în zonele de intervenție inclusiv a suprafețelor pereților pe conturul tâmplăriei înlocuite;

lucrări de reparații la elementele de construcții care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii, inclusiv de refacere în zonele de intervenție, tencuială degradată căzută de pe fațada și eventual întărirea zidăriei în cazul în care se consideră necesară, ce trebuie realizate înaintea aplicării sistemului de termoizolare pe fațadă;

uniformizarea parapetelor; construire acoperiș tip șarpantă, învelitoare, sistem de colectare și evacuare ape meteorice la nivelul învelitorii tip șarpantă.”

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories