Modernizarea iluminatului public, la Caracal, a devenit realitate! Peste 2040 LED-uri vor fi montate în municipiu

Modernizarea iluminatului public, la Caracal, a devenit realitate! Peste 2040 LED-uri vor fi montate în municipiu. Incepând de astăzi în Caracal se implementează conceptul de smartcity. 

Se va începe modernizarea sistemului de iluminat public. Vor fi montate peste 2040 de corpuri de iluminat de tip LED cu eficienţă ridicată, puncte de aprindere, cutii de distribuţie, cutii de trecere, linii electrice de joasă tensiune subterane sau aeriene, fundaţii, stâlpi, elemente de susţinere a liniilor, instalaţii de legare la pământ, console, accesorii, conductoare, izolatoare, cleme, armături,echipamente de comandă, automatizare şi măsurare utilizate pentru iluminatul public.

Prin acest lucru se urmăreşte reducerea costurilor cu plata facturilor la energia electrică, dar şi extinderea reţelei în zonele insuficient luminate. Totodată se va avea în  vedere reorganizarea rețelei astfel încât distribuția de lumină să nu mai creeze dificultăți în trafic și să aducem un plus de rafinament străzilor din oraș.

Mesajul a fost postat în urmă cu câteva minute pe pagina de facebook a Primăriei Caracal.

“De astăzi vom vedea în oraș echipe de lucru care realizează lucrări de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public în vederea creșterii eficienței energetice.

Trecem la implementarea proiectului prin care am accesat finanțare nerambursabilă prin Administrația Fondului pentru Mediu în valoare de 4.945.015 lei pentru a schimba iluminatul public.

Ion Doldurea: “Ne dorim descurajarea  infracționalitaţii pe timp de noapte”

Vor fi montate 2040 corpuri de iluminat LED cu eficienţă ridicată, puncte de aprindere, cutii de distribuţie, cutii de trecere, linii electrice de joasă tensiune subterane sau aeriene, fundaţii, stâlpi, elemente de susţinere a liniilor, instalaţii de legare la pământ, console, accesorii, conductoare, izolatoare, cleme, armături,echipamente de comandă, automatizare şi măsurare utilizate pentru iluminatul public.

Urmărim să reducem costurile cu plata facturilor la energie electrică dar și să extindem rețeaua în zone insuficient luminate.

Ne preocupă creșterea confortului și sentimentului siguranței cetățeanului pe timp de seară sau noaptea când străzile trebuie să fie luminate suficient. Descurajăm astfel infracționalitatea pe timp de noapte.

Totodată avem în vedere reorganizarea rețelei astfel încât distribuția de lumină să nu mai creeze dificultăți în trafic și să aducem un plus de rafinament străzilor din oraș”, a declarat Ion Doldurea, primarul Municipiului Caracal.
#ImpreunaSePoate!#CaracalSmartCity

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *