Sportul Studenţesc, mai aproape de revenirea în fotbalul românesc / Se aşteaptă punctul de vedere al FRF

Sportul Studenţesc, mai aproape de revenirea în fotbalul românesc /Se aşteaptă punctul de vedere al Federaţiei Române de Fotbal.

Echipa studenţească a dispărut din peisajul fotbalului românesc în urmă cu câțiva ani, dar foarte mulţi oameni au rămas atașați de cei care au reprezentat cândva “Gașca nebună” din Regie.

Felix Pînga, avocat și secretar general al Asociației Suporterilor Sportul Studențesc București este unul dintre aceştia.

108 ani de la înfiinţarea clubului Sportul Studenţesc

El, împreună cu alți suporteri și oameni de afaceri, vor cu tot dinadinsul ca Sportul Studenţesc să revină  în lumina reflectoarelor fotbalului românesc.

Astfel că,  duminică, 11 februarie, ora 13:00, în ziua în care Sportul va sărbători 108 ani de la înființare va fi doar începutul unei etape care se vrea a fi un început trainic pentru echipa din Regie.

Evenimentul va avea loc pe Stadionul Regie, iar Felix speră ca oamenii să vină în număr mare pentru a pune umărul la renașterea Sportului Studențesc.

Planul este ca Sportul, prin asocierea cu echipa unui fost junior din Regie, să fie înscrisă în Liga a 4-a în sezonul 2024/2025, iar apoi să promoveze treptat.

“Sportul Studențesc a fost în țara asta și, în special, în București și, mai ales, în sectorul 6, un promotor al sportului, al mișcării și al sănătății.

Chiar dacă nu neapărat de performanță, dar foarte mulți copii din zona asta – Crângași, Militari, Drumul Taberei, Giulești -, au trecut prin Regie și foarte mulți sunt legați de tot ce a însemnat atmosfera Sportul Studențesc.

Chiar dacă noi, de-a lungul timpului, n-am fost o mare masă de suporteri, Sportul a reprezentat și a avut anumite valori cu care a fost prezentat în presă, cu care a fost recunoscut, cum ar fi fairplay-ul, spiritul boem, universitar, ‘Gașca nebună”.

Și ceea ce facem noi este că nu lăsăm acest spirit și această tradiție să moară.

Credem că avem o moștenire valoroasă. Ne uităm și spre viitor. Suporterii, chiar dacă n-au fost așa de mulți, s-au coagulat și, la momentul actual, în platformele sociale sunt deja mii de oameni care și-au dat interesul și au spus că Sportul a însemnat ceva pentru ei. Au zis că ‘ne dorim din nou Sportul Studențesc în iarbă!’.

De la anul, avem un proiect concret de colaborare cu echipa Sportul D&A, echipa unui fost junior de la Sportul, om de afaceri, care își dorește să se implice și să participe la campionat, începând din sezonul 2024/2025, sub denumirea Sportul Studențesc București.”, a declarat Felix Pînga, la Sport Total FM.

Felix Pînga: “Criteriul sportiv și financiar sunt îndeplinite,urmează să îndeplinim anumite criterii legate de procedurile juridice, de documentări”

“Așteptăm punctul de vedere pozitiv al FRF. Sunt anumite criterii pe care urmează să le îndeplinim, legate de procedurile juridice, de documentări.

Echipa există, criteriul sportiv și financiar sunt îndeplinite. Partenerul este unul foarte serios cu care Asociația a început.

Există și alți oameni de afaceri care și-au manifestat intenția să vină alături de noi, când vom porni la drum. Ne dorim să nu rămânem la nivelul de Liga a 4-a și să promovăm.

Și, în paralel, ne dorim să dezvoltăm o colaborare cu Academia Germană de Fotbal, actualul locatar al Stadionului din Regie.”, a declarat Pînga.

 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *