Daria Andrei: “Ca portar este mai greu să ajungi la naționala de seniori pentru că te afirmi după vârsta de 27 de ani când prinzi mai multă experiență”

Daria Andrei: “Ca portar este mai greu să ajungi la naționala de seniori pentru că te afirmi după vârsta de 27 de ani când prinzi mai multă experiență”

Handbalul caracalean, sportul care mereu a dat campioni pe bandă rulantă, fie la juniori, fie la seniori.

Și în acest an acest sport ne-a a oferit o bucurie imensă prin Daria Ivan, deținătoarea medaliei de broz de la Campionatul European de handbal-feminin Under 19.

Daria a fost unul dintre cei trei portari din lotul național al României în cadrul acestei competiții desfășurată la Pitești și Mioveni.

Noi cei de la andinews.ro am reușit să realizăm un interviu în exclusivitate cu Larisa Olteanu, antrenor CSS Caracal, handbal feminin și Daria Andrei, proaspăt medaliata cu broz la Europeanul de handbal feminin, Under 19.

Larisa Olteanu: “Pentru a fi campion trebuie să lucrezi non stop, să fi serios și să pui suflet în ceea ce faci”

“Eu personal am 25 de ani în acest club. In decursul acestor ani CSS Caracal a fost printre primele patru sau maxim cinci cluburi la nivel juvenil și național . Am dat în permanență jucătoare la loturile naționale. Aceasta este cea de-a V-a generație pe care o creștem de la început și până la sfârșitul junioratului .

Secretul pentru a fi o pepinieră pentru loturile naționale este foarte, foarte multă muncă, dăruire, seriozitate și foarte mult suflet în ceea ce faci pentru ca asta înseamnă că nu ai sâmbătă, nu ai duminică liberă, practic lucrezi non-stop, 7 din 7 zile și trebuie să fi mereu alături de fete, care stiți că sunt copii și sunt în creștere și mereu trebuie să ne adaptăm generațiilor care vin care sunt total diferite față de cele pe care le-am avut anterior” – a declarat Larisa Olteanu, antrenor CSS Caracal pentru andinews.

Larisa Olteanu: “Sunt foarte bucuroasă că din această generație majoritatea au promovat și au făcut pasul spre sportul de înaltă performanță”

“De asemenea în municipiul nostru avem ereditar în această zonă pentru handbalul feminin multe opțiuni cu multe calități, dar trebuie să muncești. Am avut foarte multe generații de fete. Această generație termină și sunt foarte bucuroasă că majoritatea au promovat și au făcut pasul spre sportul de înaltă performanță”

Daria Andrei, portarul caracalean din lotul nationalei României, medaliată cu bronz la Campionatul European de handbal feminin Under 19, crede că această medalie va fi una care îi va deschide multe uși în viitorul apropiat. Autodepășirea și munca asidua, vor fi de acum înainte priorități pe plan profesional.

“După câștigarea medaliei de bronz cred că mi se vor deschide foarte multe uși pentru că nu s-a mai câștigat o medalie de 16 ani și chiar cred că este un beneficiu și această medalia a fost una binemeritată. Vreau să mă autodepășesc și o să muncesc cu siguranță mult mai mult. Este foarte greu să ajungi la naționala de seniori, mai ales ca portar, pentru că te afirmi după vârsta de 27 de ani după ce prinzi mai multă experiență” – a declarat Daria Andrei pentru andinews.ro

“Eu și Adrian Oltean am crezut foarte mult în potențialul ei pentru că este o fată care muncește foarte mult și a ajuns unde a ajuns datorită muncii”

De asemenea, sportiva de la CSS Caracal, a fost primită de oficialitățile caracalene împreună cu cei doi antrenori ai CSS Caracal Larisa și Adrian Olteanu. Oficialitățile caracalene au fost:

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, Marina Samiee, viceprimarul municipiului Caracal și secretarul PSD Caracal – Șerban Cernat.

FOTO: Primaria Caracal

“Drumul Dariei a fost un drum cu foarte, foarte multă muncă și cu multă seriozitate. A început handbalul în clasa a treia. La început a fost sub formă de joacă, apoi a venit să facă mișcare. Imi aduc aminte că tatăl ei îmi spunea că nu are calități deosebite, dar practica sportul de perfermanță.

Eu și Adrian Oltean am crezut foarte mult în potențialul ei pentru că este o fată care muncește foarte mult și a ajuns unde a ajuns datorită muncii și seriozității de care a dat dovadă pe parcursul pregătirii ei. Face handbal de 9 ani de zile la CSS Caracal, a trecut prin toate etapele de juniorat, începând de la minihandbal, junioare 4, 3, 2 și apoi anul acesta junioare 1″ a încheiat Larisa Olteanu, antrenor CSS Caracal.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *