,

Ion Doldurea: “20 de milioane de euro costă proiectul reabilitării Colegiului Național “Ioniță Asan”

Ion Doldurea: “20 de milioane de euro costă proiectul reabilitării Colegiului Național “Ioniță Asan”

Ion Doldurea: “20 de milioane de euro costă proiectul reabilitării Colegiului Național “Ioniță Asan”.

După foarte mult timp de așteptat a venit rândul și Colegiului Național “Ionița Asan” din Caracal să fie reabilitat. Acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat.

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, a făcut acest anunț pe pagina de facebook a Primăriei Caracal. 

Ion Doldurea: “Suntem la poziția 20 din 31 de obiective care vor fi reabilitate”

“Țin foarte mult și este un proiect de suflet, reabilitarea și consolidarea Liceului Ioniță Asan. Este un proiect care deja a fost trecut pe hotărâre de guvern, suntem la poziția 20 din 31 de obiective care vor fi reabilitate și acest proiect va însemna o investiție de aproximativ 19 -20 de milioane de euro, ceea ce era un proiect pe care nu ni-l permiteam să-l susținem din banii comunității. 

Colegiul Ioniță Asan este unul din liceele de tradiție ale Olteniei pot spune, un liceu în care au învățat cele mai multe somități provenite din zona Romanațiului. Acest liceu merita să fie reabilitat.

Noi pregătisem cumva, totul , pentru a depune acest proiect pe Programul Operațional Regional, numai că,  între timp s-a deschis o altă posibilitate de a pune proiectul pe fonduri legate de consolidarea  obiectivelor școlare din România” a declarat primarul Caracalului.

Tot domnia-sa a precizat:

Ion Doldurea: “Pe data de 10 august vom avea și proiectul tehnic gata și vom ține licitația pe clauză suspensivă”

“Suntem pe o hotărâre de guvern care cuprinde 31 de obiective și noi suntem pe poziția 20. S-a lucrat în primul rând la DALI și acest DALI a fost făcut în urmă cu un an de zile , deci știam că vom avea o posibilitate de a depune acest proiect, iar acum, deja, pe data de 10 august vom avea și proiectul tehnic gata și vom ține licitația pe clauză suspensivă, să putem să scurtăm cât putem timpii în care vom demara lucrările la liceu. 

Este o investiție destul de mare fiind obiectiv de patrimoniu și trebuind făcute anumite lucrări cu multă, multă atenție și cu oameni care au certificări speciale  și din această cauză costurile sunt după părerea mea 18-19 milioane de euro. Este o sumă considerabilă, doar așa puteam prinde bani să reabilităm acest obiectiv” a declarat Ion Doldurea.

Ion Doldurea: “Vom face de așa natură ritmicitatea lucrărilor să nu influențeze negativ învățământul în liceu”

Este știut faptul că după cutremurele din Gorj s-a luat decizia ca elevii din liceu să învețe în corpul nou. Corpul vechi al instituției de învâtământ a fost realizat în anul 1980.

“Anul trecut, după cutremurele din zona Gorjului s-a luat măsura ca elevii din liceu să învețe în corpul nou, pentru că acest obiectiv are două părți: partea veche care aceasta intră în reabilitare și un corp făcut în anii 80 care a fost construit atunci și va prelua în două schimburi toți elevii. Cu siguranță că vom face de așa natură ritmicitatea lucrărilor să nu influențeze negativ învățământul în liceu. Vom avea mare grija ca atunci când sunt elevii să nu perturbăm în niciun caz orele copiilor.”, a conchis edilul-șef al localității

Despre mine

Tags

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories