O serie nouă a revistei culturale “Bilete de papagal” se va lansa pe scena Teatrului Naţional din Caracal

O serie nouă a revistei culturale “Bilete de papagal” se va lansa pe scena Teatrului Naţional.
Mâine, 15 noiembrie a.c., ora 17, 30, sub egida Primăriei Caracal, a Bibliotecii Municipale „Virgil Carianopol” din Caracal, a „Uniunii Ziariștilor Profesioniști”, filiala „Tudor Arghezi” din Craiova, precum și a Editurii „Arena Artelor”, din Slatina, va avea loc lansarea revistei „Bilete de papagal”, Serie nouă, Anul I/2023.
Revista literară are o întrerupere de 38 de ani, al cărui patron spiritual a fost și va rămâne întru eternitate marele scriitor Tudor Arghezi, cel care a schimbat sintaxa poeziei românești.
Vor lua cuvântul prof. Alina Elena Marin, moderatorul manifestării, Vera Grigorescu, director al „Bibliotecii „Virgil Carianopol”, Cornel Niculae, redactor șef, Paul Aretzu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, precum și Dumitru Sîrghie, directorul acestei publicații argheziene, venite din istoria interbelică a culturii românești.
Invitați speciali: rapsodul popular Ion Crețeanu, din Craiova, și interpretul de muzică folk Dan State, din Rm. Vâlcea.

Bilete de papagal a fost un ziar scos în 2 februarie 1928 de Tudor Arghezi deschis, în special, tuturor scriitorilor consacrați, dar și tinerelor talente.

 

Ziarul era de foarte mici dimensiuni, fiind publicat în 4 pagini cu dimensiunile de 32×12 cm. Primele numere ale Biletelor de papagal au fost tipărite în tipografia instalată în curtea casei lui Tudor Arghezi, pe locul căreia se află în prezent Casa memorială Tudor Arghezi.

 

Primele două numere ale ziarului au fost integral scrise de Tudor Arghezi. Începând cu al treilea număr, apar colaborările.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *