,

Secția ATI a Spitalului Municipal Caracal, secție etalon în ceea ce privește dotarea materială și personalul medical

Secția ATI a Spitalului Municipal Caracal, secție etalon în ceea ce privește dotarea materială și personalul medical

Secția ATI a Spitalului Municipal Caracal, secție etalon în ceea ce privește dotarea materială și personalul medical.

Anestezie și Terapie Intensivă secția unde viața și moartea sunt extrem de aproape și totuși de cele mai multe ori medicii de aici fac minuni pentru ca cea dintâi  să primeze.

La Caracal acest lucru se întâmplă datorită unor medici de excepție și a unui personal medical cu adevărat profesionist din toate punctele de vedere conduși  fiind de un medic-șef  profesionist în persoana d-nei DR. Galiana Mușat.

Șase medici, douăzeci și trei de asistente și douăsprezece infirmiere, acesta este personalul secției ATI din cadrul Spitalului Municipal Caracal care zi de zi încearcă să salveze vieți lucrând în condiții la standarde europene de când renovarea secției a devenit cu adevărat o certitudine.

De-a lungul timpului secția ATI a trecut prin mai multe procese de modernizare prin implicarea primarului Ion Doldurea, dar și a managerilor ce s-au perindat la conducerea instituției spitalicești din Caracal, în prezent respectând toate normele de igienă impuse de cei de la Direcția de Sănătate Publică și de toate nevoile unui medic pentru a desfășura actul medical în condiții optime.

“Secția ATI a Spitalului Municipal Caracal are în prezent 22 de paturi complet echipate, la standarde moderne,6 medici, 23 de asistente și 12 infirmiere, linie de gardă continuă.

Când am venit acum șapte ani la spital arăta ca atunci când a fost construit spitalul, cu gresie și faianță vechi, unele plăci căzute, un singur ventilator și un singur pat adevărat de terapie intensivă.

Ulterior,cu implicarea managerilor și a domnului primar, secția noastră a trecut prin mai multe procese de modernizare, în prezent respectând toate normele de igienă impuse de DSP și toate nevoile unui medic pentru a desfășura actul medical în condiții optime”, a declarat Dragoș Năstase, director medical la Spitalul Municipal Caracal.

Dotări materiale de excepție au venit în ajutorul medicilor și mai ales al pacienților astfel încât fiecare pat din cele douăzeci și două este dotat cu ventilator, injectomat și monitor, care poate evalua complex funcțiile vitale ale fiecărui pacient.

“Trecând prin perioada pandemiei, ne-au venit dotări materiale, astfel încât avem patul și ventilatorul plus injectomate la fiecare pat, monitoare noi care pot evalua complex funcțiile vitale” a mai adăugat directorul medical.

IMG_2823
IMG_2828
IMG_2830
IMG_2834
IMG_2836
IMG_2837
IMG_2840
previous arrow
next arrow

Tot domnia-sa a ținut să precizeze și faptul că pe lângă circuitul de oxigen care a fost reabilitat, au fost modernizate și holurile, toaletele, schimbate termopanele , fiind pus și linoleum antibacterian, efectuându-se și o igienizare completă.

De menționat este faptul că secția ATI din cadrul Spitalului Municipal Caracal beneficiază de programul Acțiuni Prioritare -ATI, adică fonduri speciale venite de la Minister pentru achiziționarea de substanțe de ultimă generație pentru pacienții în stare critică.

“Circuitul de oxigen este de asemenea reabilitat, stația de oxigen și țevile din cupru sunt noi. In urma ultimului proiect, acela de reabilitare termică a spitalului, au fost modernizate și holurile secției, toaletele, caloriferele, termopanele schimbate, linoleum antibacterian în toată secția, apoi efectuată igienizare completă, astfel încât putem primi pacienți fără teama că nu avem dotari materiale sau resursă umană. 

Beneficiem și de programul A.P.- ATI(Acțiuni Prioritare – ATI) adică fonduri separate de la Minister, prin care achiziționăm substanțe de ultimă generație pentru pacienții critici” , a conchis Dragoș Nastase, directorul medical al Spitalului Municipal Caracal și medic primar în cadrul secției ATI.

Despre mine

Tags

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories