March 5, 2024

Siminica Mirea, senator de Olt, mesaj de Ziua Imnului Național

Siminica Mirea, senator de Olt, mesaj de Ziua Imnului Național.

In timp ce la Olt se sărbătorea Ziua Imnului Național de către oficialii județului, Ionuț Ivan, vicepreședintele CJ Olt și Florin Homorean, prefectul județului, pe pagina de facebook a senatorului a fost postat un mesaj cu ocazia sărbătoririi acestei zile.

Începând din 1848, „Deșteaptă-te, române!” a fost cântat ca urmare a fiecărui conflict care s-a produs în România, cu scopul de a oferi cetățenilor încredere și curaj în momentele cruciale.

Imnul național a fost interzis după instaurarea regimului comunist, timp de aproape o jumătate de secol.

A fost cântat, însă, în timpul revoltei de la Braşov, din 15 noiembrie 1987 şi în timpul Revoluţiei din decembrie 1989. Imediat după Revoluţia din decembrie 1989, „Deşteaptă-te române!” a fost ales imn naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991, modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003.

Ideea unui imn naţional s-a născut încă din 1840  în Principatele Române, când era cântat mai ales la festivităţile oficiale unde apărea domnitorul ţării. În anul 1881 cu prilejul încoronării regelui Carol I, poetul Vasile Alecsandri a scris textul „Imnului regal român”. Imnul s-a cântat în mod oficial pentru prima dată în România în anul 1884, la încoronarea regelui Carol I.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Ionuț Ivan, vicepreședintele CJ Olt și Florin Homorean, prefectul de Olt, au sărbătorit Ziua Imnului Național
Next post Ion Doldurea, alături de învățământul caracalean. Proiect pentru școlile și liceele din municipiu

You cannot copy content of this page