Ion Doldurea, alături de învățământul caracalean. Proiect pentru școlile și liceele din municipiu

Ion Doldurea, alături de învățământul caracalean. Proiect pentru școlile și liceele din municipiu.
Un nou proiect accesat de Administraţia Doldurea a primit undă verde pentru implementarea în unităţile de învăţământ din municipiul Caracal.
Proiectul constă în îmbunătăţirea bazei materiale în unităţile de învăţământ din municipiul situat în Câmpia Romanaţiului.
Astfel Liceul Teoretic Ionița Asan, Liceul Teoretic Mihai Viteazul, Liceul Tehnologic Matei Basarab, Liceul Tehnologic Constantin Filipescu, Școala Gimnazială Nr.2 , Școala Gimnazială Gheorghe Magheru și Școala Gimnazială Nicolae Titulescu vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale.
Valoarea proiectului ce urmează să fie implementat este de 8.969.876,29 lei este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).şi se va derula pe o perioadă de 17 luni, urmând să fie finalizat până la 31.12.2024.
Conform anuntului postat pe pagina de facebook a Primariei Caracal proiectul urmăreşte creşterea nivelului de digitalizare a procesului de predare-învăţare, prin facilitarea accesului la resursele educaţionale online şi o infrastructură adoptată nevoilor identificate în rândul cadrelor didactice şi elevilor.
După cum se știe Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal are pe ordinea de prioritați  pentru învățământul caracalean și renovarea Colegiului Național “Ionița Asan”, un proiect în valoare de 20 de milioane de euro, proiect  care deja a fost trecut pe hotărâre de guvern.
“Suntem la poziția 20 din 31 de obiective care vor fi reabilitate și acest proiect va însemna o investiție de aproximativ 19 -20 de milioane de euro, ceea ce era un proiect pe care nu ni-l permiteam să-l susținem din banii comunității” a declarat primarul municipiului Caracal.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *