Siminica Mirea, senator de Olt, mesaj de Ziua Drapelului Național

Siminica Mirea, senator de Olt, mesaj de Ziua Drapelului Național

Ziua Drapelului Național, sărbătorită astăzi 26 iunie, a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Conform legii, această zi este marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Siminica Mirea, mesaj de Ziua Drapelului Național

Senatorul de Olt,  Siminica Mirea,  amintește de acest eveniment postând pe pagina personală de facebook un mesaj adresat tuturor celor care s-au jertfit, au muncit și au crezut în idealurile națiunii românești.

“Ziua Drapelului Național, mai mult decât o sărbătoare naţională, este o cinstire a tuturor celor care s-au jertfit, au muncit şi au crezut în idealurile unei naţiuni.
Cinstirea celor care au împreunat cele trei culori, semnificând albastrul cerului lui Dumnezeu, galbenul grânelor ţării şi roşul sângelui vărsat de eroii neamului.
Deşi adoptat la 1848, Drapelul României are o istorie mult mai veche. Indiferent de vechimea sa, Tricolorul este unul dintre simbolurile prin care suntem identificaţi în lume. Este acel element care ne defineşte identitatea ca naţie.
📢 La mulţi ani, România!”,  se arată în comunicatul d-nei senator.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *