,

Jandarmii olteni, la Caracal, de Ziua Internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri

Jandarmii olteni, la Caracal, de Ziua Internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri
Jandarmii olteni, la Caracal, de Ziua Internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt a poposit astăzi la Caracal în Parcul Constantin Poroineanu cu ocazia Zilei Internaționale  împotriva consumului și traficului ilicit de droguri.
Mesajul acestora adresat caracalenilor  a fost : ”OAMENII ÎNAINTE DE TOATE. Opriți stigmatizarea și discriminarea, consolidați prevenirea!”

“Opriți stigmatizarea și discriminarea, consolidați prevenirea!”

Mesajul a fost postat acum câteva minute si pe pagina oficială de facebook a Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt: 
Foto – Inspectoratul de Jandarmi Judetean Olt – pagina oficiala de facebook
”OAMENII ÎNAINTE DE TOATE. Opriți stigmatizarea și discriminarea, consolidați prevenirea!”
Este mesajul transmis astăzi cetățenilor din municipiul Caracal cu prilejul Zilei Internaționale împotriva consumului și traficului ilicit de droguri, celebrată în fiecare an pe 26 iunie.
Jandarmii, polițiștii și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog au urmărit transmiterea unor informații privind modalitatea de creștere a gradului de conștientizare cu privire la importanța tratării persoanelor care consumă droguri cu respect și empatie.
Activitatea de informare își propune, de asemenea, să combată stigmatizarea și discriminarea împotriva persoanelor care consumă droguri prin promovarea limbajului și a atitudinilor care sunt respectuoase și care nu judecă” se arată în comunicat.
Prin rezoluția din 7 decembrie 1987, Adunarea Generală a Natiunilor Unite a hotărât să fie celebrată ziua de 26 iunie ca Zi internațională de luptă împotriva consumului și traficului de droguri, ca o expresie a hotărârii sale de a consolida acțiunea și cooperarea pentru atingerea obiectivului unei societăți.
În fiecare an, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate coordonează campania globală de marcare a Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, propunând diverse teme adaptate problematicii drogurilor la nivel mondial, în scopul conștientizării problemelor majore pe care drogurile ilicite le reprezintă pentru societate și pentru a căror rezolvare este nevoie de o colaborare strânsă între organizațiile guvernamentale și societatea civilă.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories