,

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, alături de elevii care susțin prima probă la Evaluarea Națională

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, alături de elevii care susțin prima probă la Evaluarea Națională

Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal, este alături de elevii care astăzi susțin proba la limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale.

Pe pagina oficială de facebook a edilului-șef a fost postată urarea pentru toți elevii care astăzi suțin primul examen important din viața lor.

“Emoții la primul lor examen important din viața de elev!
Urez succes tututor absolvenților clasei a VIII-a care astăzi susțin proba la limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale.
Părinților, care nu sunt cu siguranță scutiți de emoții, le doresc să se bucure de rezultate și să își susțină copiii în acest moment extrem de important din viața lor!” – se arată în comunicat.

La proba de la limba română elevii au primit la primul subiect două texte epice, iar la subiectul al doilea o caracterizare de personaj.

La primul subiect, elevii au avut două texte epice la prima vedere, un fragment din opera Limir împărat de Ioan Slavici și Deșertul pentru totdeauna de Octavian Paler.

La subiectul al doilea, au avut de realizat o caracterizare de personaj din primul text la prima vedere: Limir-împărat, potrivit PROTV

Examenul la limba română a început la ora 09.00 și durează două ore. Subiectele vor fi publicate pe site-ul edu.ro al Ministerului Educației în cursul zilei, după încheierea probei și când toți elevii sunt ieșiți din sălile de examen.

 

Despre mine

Tags

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories