Mihai Eminescu, elogiat de reprezentanți ai culturii romanațene în foaierul Teatrul Național din Caracal

Sub genericul Zilei Culturii Naționale, girate de duhul nemuritor al „Poetului-Neam” Mihai Eminescu, dar și în memoria „ultimului gândirist”, ziaristul și scriitorul Pan. M. Vizirescu, Primăria Municipiului Caracal, alături de Editura „Arena Artelor” din Slatina, a organizat ieri o amplă manifestare culturală.
Mihai Eminescu elogiat de reprezentanții culturii romanațene în foaierul Teatrul Național din Caracal.

Vera Grigorescu, directorul Bibliotecii Municipale, moderatorul întâlnirii

Moderatorul întâlnirii a fost Vera Grigorescu, directorul Bibliotecii Municipale „VIRGIL CARIANOPOL” din Caracal. Evenimentul a avut loc în foaierul Teatrului Național Caracal.
Mihai Eminescu elogiat de reprezentanții culturii romanațene în foaierul Teatrul Național din Caracal.
profesor Alina Elena Marin

” Am răspus la modul cel mai frumos posibil invitației lansate de dna director Vera Grigorescu a Bibiliotecii Municipale ”Virgil Carianopol” din Caracal, pe care o pretuiesc pentru toate activitățile culturale și felul frumos, așezat în care le-a desfășurat de atâția ani, la nivelul orașului nostru.

De asemenea, îi mulțumesc și scriitorului Dumitru Sârghie, om de presă aparținând spațiului cultural prin excelență, pentru includerea în programul dedicat Zilei Culturii Române, sărbătorită la Caracal, a recitalului de poezie susținut în limbile română, engleză și franceză.
Am susținut acest recital alături de eleva Cristina Pătru (clasa a XI-a B), de la Liceul Tehnologic ”Matei Basarab” din Caracal.

Organizatorii evenimentului: Ion Marian Doldurea, primarul municipiului Caracal, jurnalistul Dumitru Sîrghie

Toată manifestarea a fost un adevărat regal de emoție artistică, la care au contribuit din plin organizatorii evenimentului și invitații acestora – dl primar Ion Marian Doldurea, jurnalistul Dumitru Sîrghie, dna prof. Mihaela Stoica și maestrul Ion Crețeanu

Tot ce s-a întâmplat frumos și special în 14 ianuarie în Foaierul Teatrului National din Caracal se înscrie în rândul activităților de suflet care investesc sensuri și rosturi și continuități tandre și complice în actul cultural, care ne-au legat pe toți cei prezenți cu firul roșu al neuitării și al bucuriei de fi împreună și de a ne acorda ”viorile” sufletului la înălțimea actului artistic.” a declarat pentru prof. Alina Elena Marin.

Programul manifestării a fost următorul:
– Deschiderea manifestării de către scriitorul Dumitru Sîrghie, cu o Precuvântare despre geniul eminescian;
– Recital de poezie, în limbile română și franceză, susținut de prof. Alina Elena Marin și Elena Cristina Pătru – Liceul Tehnologic „Matei Basarab”;
– Lansarea volumului „Pan. M. Vizirescu – la microfonul Radiodifuziunii române”, semnat de Dumitru Sîrghie, carte care face parte dintr-un proiect mai larg, de restituire a operei lui Vizirescu, proiect intitulat „PAN. M. VIZIRESCU – OPERA UNUI DESTIN TRAGIC”;
– Lansarea albumului muzical „Genunchiul stâng” al interpretei de muzică folk – Mihaela Stoica din Giurgiu, pe versurile aceluiași Dumitru Sîrghie;
– Recital de poezie, Dumitru Sîrghie, din creația proprie;
– Evenimentul va fi „încoronat” de inegalabilul rapsod popular Ion Crețeanu, care ne va încânta cu nepieritoarea lui muzică românească de vatră.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *