A opta minune s-a săvârșit! Municipiul Caracal a devenit stațiune turistică de interes local

A opta minune s-a săvârșit! Municipiul Caracal a devenit stațiune turistică de interes local

Guvernul României a adoptat miercuri, 28 decembrie 2022, Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și privind modificarea art. 2 și anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice.

Caracalenii au cu ce se mândri! Orașul a devenit stațiune turistică de interes local

Printre cele 35 de staţiuni turistice de interes local se află şi zona turistică a municipiului Caracal.

În urma solicitărilor și documentației depuse de administraţia locală de la Caracal, Caracalul bifează o nouă minune, aceea de a fi stațiune turistică de interes local.

Constantin Cadariu, ministrul Turismului: “Localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică”

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, după vizite în teritoriu şi ȋndepliniriea criteriilor legale de către minicipiu, a decis includerea Caracalului pe lista turistică a României.

„Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local vor crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.

Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice

vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories