Șoc în lumea tenisului! Simona Halep, depistată pozitiv! Cariera sa de sportivă se va opri aici?

Șoc în lumea tenisului! De ce Simona Halep este bănuită de dopaj?

Presa internaţională a prezentat cazul drept unul dintre “cele mai mari” și “scandaloase” din istoria acestui sport.

Fosta numărul 1 mondial, Simona Halep, fiind depistată pozitiv în urma testului anti-doping, a fost suspendată temporar de Agenția Internațională de Integritate în Tenis, conform Antena 3.

Cariera sa de sportivă se va opri aici?

Acest an, se pare, nu a fost favorabil Simonei, pe 29 august a fost eliminată în primul tur la US Open. La scurt timp, pe 12 septembrie, tenismena a suportat o operație la nas, iar pe 15 septembrie sportiva a anunțat că își încheie sezonul. Să nu mai spunem că la începutul lunii septembrie, a divorțat de Toni Iuruc, la nici un an de la nunta lor.

“Astăzi începe cel mai greu meci al vieţii mele: o luptă pentru adevăr. Am fost anunţată că am fost testată pozitiv cu o substanţă numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare şoc al vieţii mele.

În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut prin minute nicio clipă, este ceva total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt total bulversată şi trădată”, a scris pe Twitter, Simona Halep.

Simona Halep a anunţat public, vineri, că a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, Roxadustat: “Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă”, a precizat sportiva.

“Halep, care este pe locul 9 WTA, a oferit o probă biologică în timp ce juca la US Open în august 2022. Proba a fost împărțită în alte două probe, proba A și proba B, iar analiza ulterioară a arătat că proba A conținea Roxadustat, care este pe Lista Interzisă a Agenției Mondiale Anti-Doping. Găsirea substanțelor interzise atrage obligativitatea suspendării provizorii”, se arată într-un comunicat al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA).

Românca este cea mai cunoscută jucătoare de tenis care a picat un test antidrog, de la Maria Sharapova în urmă cu șase ani.

Despre mine

Daca iti place citeste si:

More From Author

+ There are no comments

Add yours