Șoc în lumea tenisului! Simona Halep, depistată pozitiv! Cariera sa de sportivă se va opri aici?

Șoc în lumea tenisului! De ce Simona Halep este bănuită de dopaj?

Presa internaţională a prezentat cazul drept unul dintre “cele mai mari” și “scandaloase” din istoria acestui sport.

Fosta numărul 1 mondial, Simona Halep, fiind depistată pozitiv în urma testului anti-doping, a fost suspendată temporar de Agenția Internațională de Integritate în Tenis, conform Antena 3.

Cariera sa de sportivă se va opri aici?

Acest an, se pare, nu a fost favorabil Simonei, pe 29 august a fost eliminată în primul tur la US Open. La scurt timp, pe 12 septembrie, tenismena a suportat o operație la nas, iar pe 15 septembrie sportiva a anunțat că își încheie sezonul. Să nu mai spunem că la începutul lunii septembrie, a divorțat de Toni Iuruc, la nici un an de la nunta lor.

“Astăzi începe cel mai greu meci al vieţii mele: o luptă pentru adevăr. Am fost anunţată că am fost testată pozitiv cu o substanţă numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare şoc al vieţii mele.

În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut prin minute nicio clipă, este ceva total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt total bulversată şi trădată”, a scris pe Twitter, Simona Halep.

Simona Halep a anunţat public, vineri, că a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, Roxadustat: “Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă”, a precizat sportiva.

“Halep, care este pe locul 9 WTA, a oferit o probă biologică în timp ce juca la US Open în august 2022. Proba a fost împărțită în alte două probe, proba A și proba B, iar analiza ulterioară a arătat că proba A conținea Roxadustat, care este pe Lista Interzisă a Agenției Mondiale Anti-Doping. Găsirea substanțelor interzise atrage obligativitatea suspendării provizorii”, se arată într-un comunicat al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA).

Românca este cea mai cunoscută jucătoare de tenis care a picat un test antidrog, de la Maria Sharapova în urmă cu șase ani.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *