,

Cea de-a 53 ediţie a Festivalului Internațional de Folclor Călușul Românesc. Trei zile de sărbătoare, la Caracal

Cea de-a 53 ediţie a Festivalului Internațional de Folclor Călușul Românesc. Trei zile de sărbătoare, la Caracal

Cea de-a 53 ediţie a Festivalului Internațional de Folclor Călușul Românesc. Trei zile de sărbătoare, la Caracal.
In perioada 28-30 iunie 2024 la Caracal se va desfăşura Festivalul Internațional de Folclor Călușul Românesc. Ajuns la a 53-a ediție, evenimentul cultural integrează o diversitate de momente artistice: concursuri, ateliere, parade și spectacole folclorice.

Festivalul va debuta cu o paradă a portului popular pe traseul Lidl-Calea București-Piața Agroalimentară-platoul Administrativ.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 28 iunie, la ora 17:00, pe platoul din fața Primăriei Caracal.Participanții se vor muta în Parcul Constantin Poroineanu pentru un Concurs călușăresc tradițional urmat de un spectacol folcloric. În recital, Constantin și Cosmin Gaciu&Taraful Iancu Jianu.

Cea de-a doua zi, sâmbătă, 29 iunie, la ora 10:00 vor avea loc în Parcul Poroineanu ateliere de dans cu ansamblurile invitate, iar de la ora 19:00, laTeatrul de Vară, se va desfășura concursul călușăresc tradițional.

Duminică, ultima zi de festival, 30 iunie, ora 18:00, la Teatrul de Vară se va organiza Festivitatea de premiere. În recital, anul acesta, ansamblurile folcorice din Macedonia, Bulgaria, Serbia și Bosnia.

Juriul Festivalului “Călușul Românesc”, ediția 52-a, l-a avut la timonă pe Florian Teodorescu, fostul director al Centrului Cultural “Radu Șerban” Caracal.

 

 

Juriul nu a avut deloc o misiune ușoară, însă a decis ca trofeul festivalului din cadrul acestei ediții să fie înmânat călușarilor din comuna Oporelu – județul Olt pentru păstrarea tradiției din cele mai vechi timpuri.

Prezenți la Gala Laureaților, Ion Doldurea și Marina Samiee, primarul și viceprimarul municipiului Caracal, alături de juriul festivalului, au înmânat premiile și diplomele aferente fiecărui câștigător în parte, precum și marele trofeu al Festivalului “Călușul Românesc”, ediția a-52-a, Caracal 2023. 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories