,

Şi elevii de etnie romă au acces la învăţământ. Campania educațională „S.O.S.- Copiii-Romi”

Şi elevii de etnie romă au acces la învăţământ. Campania educațională „S.O.S.- Copiii-Romi”

Şi elevii de etnie romă au acces la învăţământ. Campania educațională „S.O.S.- Copiii-Romi”.

Asociatia Partida Rromilor Caracal se implica activ in dezvoltarea comunitatii rrome din Caracal .

Pentru copii de etnie romă care doresc sa fie oameni mari , la propriu si la figurat , promovarea Campaniei educaționale „S.O.S.- Copiii-Romi” care are ca scop îndrumarea școlară a elevilor de etnie romă, pentru ocuparea locurilor rezervate în cadrul liceelor si universităților din România .

Tinerii caracaleni de etnie romă care doresc să se înscrie la liceu sau facultate trebuie să sune la numarul de telefon +40764727826 ( Silvian Chiurtu -Presedinte APRPE CARACAL ) si vor fi ajutati sa obtina adeverintele de romi pentru dosarul de inscriere !

Organizația de tineret a Asociației Partida Romilor Pro-Europa a demarat Campania educațională S.O.S. Copiii Romi – (Școala O Șansă pentru copiii romi), prin care își propune să ajute toți copiii romi care vor să se înscrie pe locurile distincte la licee.

Tinerii de la Partida Romilor vă vor ajutaţi cu consiliere și orientare către liceele care li se potrivesc cel mai bine. Totodată, li se vor elibera adeverințele de apartenență etnică, necesare la dosarul de înscriere.

Reprezentanții Partidei Romilor precizează că toate aceste servicii sunt oferite GRATUIT. Singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinească tânărul solicitant e aceea de apartenență la etnia romilor.

„Această campanie are rolul de a reduce abandonul școlar în rândul tinerilor romi. Am decis să ne unim eforturile pentru a-i ajuta pe tinerii romi sa își termine studiile.

Această măsură afirmativă vine în sprijinul suplimentării cu 1-2 locuri în fiecare clasă, din fiecare liceu din Romania, pentru copiii romi.

Anual APRPE eliberează recomandări în toată țara, prin intermediul filialelor sale, oferindu-le șansa la o viață mai bună la peste 3.000 de elevi”, a declarat Ionuț Păun, președintele Organizației de tineret a APRPE.

Pentru obținerea recomandărilor de apartenență etnică, vă puteți adresa la sediile Partidei Romilor din toată țara.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories