Adrian Chesnoiu: “Acest meci demonstrativ a fost dedicat memoriei bunului meu prieten, cel care a fost un mare om de fotbal și conducător al Universității Craiova, “Nea Jane” NIȚULESCU!”

Adrian Chesnoiu: “Acest meci demonstrativ a fost dedicat memoriei bunului meu prieten, cel care a fost un mare om de fotbal și conducător al Universității Craiova, “Nea Jane” NIȚULESCU!”

Meci de gală la Caracal, în amintirea omului de fotbal Jane Niţulescu, trecut în nefiinţă în prima zi a anului 2024. Fostele glorii ale Universităţii Craiova au întâlnit într-un meci demonstrativ, Echipa Parlamentului României, din care a făcut parte şi olteanul Adrian Chesnoiu, cel care a propus ca Stadionul din Caracal să-i poarte numele omului de fotbal Jane Niţulescu.

În tribună s-au aflat sute de oameni, iar atmosfera a fost cu adevărat una de meci de zile mari. Lovitura de începere a partidei a fost dată de nepotul lui Jane Niţulescu.

Meciul demonstrativ s-a încheiat cu victoria echipei Craiova Maxima, care s-a impus cu 5-3. Pentru  Craiova Maxima au marcat:   Cârţu, Săndoi, Frăsineanu, Cristescu şi Mogoşanu, iar pentru echipa parlamentară Dumitrică, Chesnoiu şi Alexandru Stănescu.

“Ca oltean autentic, pasiunea pentru fotbal a rămas neștirbită și folosesc orice prilej pentru a intra pe teren la un meci între prieteni sau pentru a fi pe stadion ca suporter al echipei favorite, Universitatea Craiova.

Astăzi, la ora 11.00, împreună cu colegii din echipa de fotbal a Parlamentului României am jucat un meci demonstrativ cu echipa mea de suflet Universitatea Craiova – MAXIMA!, în orașul meu, Caracal. A fost o ocazie specială pentru mine, această confruntare pe teren fiind un eveniment dedicat memoriei bunului meu prieten, cel care a fost un mare om de fotbal și conducător al Universității Craiova, “Nea Jane” NIȚULESCU!

Primarul Municipiului Caracal, Ion DOLDUREA a acceptat propunerea mea ca stadionul nostru din Caracal să poarte numele regretatului ”Jane Nițulescu”.

Aprobată în Consiliul Local al Municipiului Caracal, inițiativa s-a concretizat astăzi când, cei peste 5000 de persoane – suporteri și fotbaliști, i-au adus un omagiu în locul unde s-a simțit împlinit profesional: terenul de fotbal.

M-am bucurat de prezența legendelor Craiovei Maxima:Silviu Lung, Emil Săndoi, Nicolae Negrilă, Aurel Beldeanu, Nae Ungureanu, Costică Donose, Rodion Cămătaru, Sorin Cârțu, Constantin Mitriță, Silvian Cristescu, Daniel Mogoșeanu, Marian Calafeteanu.

Lovitura de începere a fost executată de Constantin Mincă, jucătorul care a evoluat pentru Știința în perioada 1965-1972, participând în 114 partide și fiind prezent în teren la primul meci pe stadionul „Central“ din Craiova.

Le mulțumesc colegilor mei parlamentari care mi-au împărtășit ideea de a juca astăzi aici, la Caracal.

Împreună am putut crea momente frumoase pentru iubitorii sportului rege” a declarat parlamentarul pe pagina de facebook

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *