Emil Moţ, primarul Slatinei, prezent la ceremonia de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română

Emil Moţ, primarul Slatinei, prezent la ceremonia de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română.

Cei mai buni elevi de gimnaziu din toate județele țării vor veni, în această săptămână, la Slatina, pentru a-și testa cunoștințele de limba și literatura română.

Concurența este acerbă, însă copiii care vor reprezenta Oltul la această competiție de prestigiu muncesc din greu pentru a-și confirma locul printre elite.

“Astăzi am fost prezent la ceremonia de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română, unde 300 de elevi și 50 de profesori din întreaga țară vor participa la competiția desfășurată la Slatina. Le urez tuturor mult succes și inspirație în zilele care urmează!”, a declarat Emil Moţ pe pagina de facebook.  

Organizarea olimpiadei la Slatina, poate fi un avantaj, cel puțin din punct de vedere psihologic. Sunt aproape de familie, de prieteni, de profesori, fapt ce-i poate ajuta să scape de anumite emoții.

Cei doisprezece copii care vor reprezenta judeţul Olt sunt:

Paraschiva Oana – Liceul cu Program Sportiv Slatina, Pascu Andreea- Școala Gimnazială “Virgil Mazilescu” Corabia, Lică Erika- Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” Drăgănești- Olt, Ioțu Andrei- Școala Gimnazială “Eugen Ionescu” Slatina,Țolu Raluca- Colegiul Național “Ion Minulescu” Slatina, Lupu Ștefan- Școala Gimnazială Nr. 2 Caracal, Băcanu Maria – Colegiul Național “Radu Greceanu” Slatina, Vișan Ioana- Școala Gimnazială “Vlaicu Vodă” Slatina, Bocai Alexia- Colegiul Național “Ion Minulescu” Slatina, Bărbuia Bianca – Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” Slatina,  Ciobanu Maria – Școala Gimnazială “Eugen Ionescu” Slatina, Coconu Alexia- Colegiul Național “Ion Minulescu” Slatina.

“Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru ciclul gimnazial, găzduită în Municipiul Slatina situat pe malul stâng al râului Olt, în perioada 17-21 aprilie 2024, este un prilej pentru cei 300 de elevi participanți din toată țara de a valorifica competențele dobândite în cadrul orelor de limba și literatura română sau prin lectura aferentă, profundă, estetică, pentru a dovedi meșteșug în făurirea sensurilor literare, atât în comunicarea scrisă, cât și în cea vorbită.

Am primit cu entuziasm vestea organizării acestei competiții naționale de excelență a cuvântului românesc și am speranța că veți petrece timp de calitate în județul Olt, veți lega prietenii și veți povesti despre emoțiile și trăirile intense ale unui astfel de eveniment educațional, despre experiența inedită de a fi olimpic.

Vă urez să fiți inspirați, să credeți în destinul vostru literar, în valorile morale și culturale autentice!” a declarat Adrian Bărbulete, inspector şcolar general, potrivit site-ului ISJ OLT  . 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *