Statul degeaba şi tocatul banilor publici, îndeletnicirea Luminiţei Popescu, candidatul PNL pentru primăria Caracal

Candidatul PNL pentru funcţia de primar la Caracal, Luminița Popescu, a ajuns vedetă la emisiunea „România te iubesc”, în cadrul campaniei Știrilor ProTV, „Statul degeaba”.

Jurnalistul Alex Dima a făcut o investigaţie la Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse şi a constatat faptul că nu mai puţin de 42 de angajaţi au un buget de salarii de aproximativ 4,5 milioane de lei pe an, bani proveniţi de la statul român.

Agenţia în cadrul căreia Luminiţa Popescu este director cu rang de secretar de stat ţine legătura cu direcţiile de protecţie socială din primării şi nu are nicio putere în ceea ce priveşte măsurile pentru eliminarea violenţelor.

Potrivit stirilerprotv Agenția s-a implicat în mai multe proiecte cu fonduri europene, multe fără nicio finalitate.

În 2016, femeile care declarau că sunt bătute de soți primeau câte șase mii de lei pentru a se putea muta într-o altă casă.

În Ialomița, de exemplu, au fost 50 de beneficiare. Femeile și-au cumpărat diverse obiecte, dar de acasă nu au plecat pentru că, în realitate, nu le bătea nimeni.

La vremea aceea Direcţia Naţională Anticorupţie  a început atunci o anchetă, dar n-a mai terminat-o. Agenția are și acum în desfășurare mai multe proiecte.

Are la dispoziție nu mai puţin de două milioane și jumătate de euro pentru a combate violența domestică.

În Spitalul Universitar, în mai, anul trecut, Agenția a deschis un centru de intervenție pentru victimele violenței sexuale. Într-un an, prin centru, au trecut doar trei persoane, nu pentru tratament, ci pentru a cere informații. Atât.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *