Simularea Bacalaureatului a demarat. Peste 3 200 de elevi, pregătiţi pentru a susţine prima probă a simulării

Simularea Bacalaureatului a demarat. Peste 3 200 de elevi, pregătiţi pentru a susţine prima probă a simulării. 

Nu mai puţin de  3.200 de elevi din judeţul Olt sunt aşteptaţi, astăzi, să susţină prima probă a simulării examenului de bacalaureat, proba scrisă la Limba şi literatura română.

In perioada 4-7 martie, simularea examenului de bacalaureat va fi organizată de Ministerul Educaţiei. Prima probă va fi susţinută luni, respectiv cea de Limba română.  146.000 de elevi vor susţine probele scrise în peste 1300 de unităţi din întreaga ţară, iar rezultatele fianle se vor anunţa pe data de 15 martie.

„Simularea examenelor naţionale din anul şcolar 2023 – 2024, organizată la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, continuă în săptămâna 4 – 7 martie, cu probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat (pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă)”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probe este de 3 ore din momentul distribuirii subiectelor fiecărui elev.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Lucrările la simulare BAC 2024 vor fi corectate digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educației și la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate individual în 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, potrivit hotnews.ro

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *