Adrian Chesnoiu, soluţii la provocările din agricultură şi în munca fermierilor.
Vlad Macovei, realizatorul emisiunii AgroStrategia, de la TVR 1, l-a avut ca invitat pe Adrian Chesnoiu, preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor.
Deputatul PSD a avut ocazia să vină în faţa telespectatorilor cu soluţii concrete la provocările pe care prezentul, dar şi viitorul le aduc în agricultura românească şi în munca fermierilor.
Emisiunea integrală poate fi urmărită pe pagina oficială de facebook a lui Adrian Chesnoiu, deputat PSD.
“Mulțumesc Vlad (Vlad Macovei, realizatorul emisiunii AgroStrategia pentru ocazia pe care ai creat-o astfel încât să începem săptămâna cu un dialog bazat pe soluții la provocările pe care prezentul dar și viitorul le aduc în agricultură și în munca fermierilor.
Pe toți cei interesați de acest domeniu vă invit să urmăriți emisiunea la care am fost prezent astăzi, în calitate de Președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților”, se arată în comunicat pe pagina politicianului.
Deputatul Adrian Chesnoiu a venit cu veşti bune pentru agricultori, la început de an. A fost promulgată legea care creează cadrul legislativ necesar bunei desfășurări a activității fermierilor organizați în cooperative agricole.
În cazul în care acest lucru nu era făcut, multe cooperative și-ar fi închis porțile.
Nu cu mult timp în urmă Adrian Chesnoiu, transmitea un mesaj de liniștire către populație, privind criza alimentară. Acesta spunea că producția de grâu din acest an este suficientă pentru asigurarea necesarului de consum intern și chiar cu excedent pentru export.
De asemenea Chesnoiu îi felicita, pe fermieri, pentru producțiile pe care le-au obținut în condițiile dificile de anul acesta.
”NU avem motive de panică! Susțin ca și acum trei luni, când în spațiul public au apărut mesaje alarmante privind o iminentă criză alimentară, că nu sunt premise ca în România să ne confruntăm cu o astfel de situație!
Scriam în luna mai: Desigur, la nivel global se discută de această criză alimentară şi este vorba, în general, de statele care nu-şi pot asigura materiile prime din care se obțin produsele agro-alimentare procesate. România nu este în această situaţie!
Noi reușim an de an, chiar și în cei mai secetoși sau meteo nefavorabili, să obținem un surplus de producție faţă de nevoile de consum, la principalele materii prime din sectorul de producție vegetală. Iată că datele furnizate de fermieri arată că recolta de grâu va acoperi necesarul de consum intern”.
Lasă un răspuns