Ziua dragostei la români, sărbătorită pe scena Teatrului Naţional din Caracal

Ziua dragostei la români, sărbătorită pe scena Teatrului Naţional din Caracal. Monica Dumitru, anfitrionul spectacolului dedicat zilei de Dragobete. 

Ziua specială a iubirii la români a fost transpusă de Centrul Cultural Caracal într-un spectacol extraordinar desfăşurat pe scena Teatrului Naţional.

Sursa foto: : Monica Grosu

În faţă publicului caracalean au evoluat talentaţii dansatori ai Ansamblului Folcloric Romanaţi în scenografia lui Cristi Velea.

Pe scenă au mai urcat Daria Moanță, Andra Saiu, Nicoleta Crisante , Ofelia Popovici şi Cătălin Pandurescu care au cântat şi incântat publicul, iar acesta la rândul său le-a răsplătit talentul cu ropote de aplauze.

Alături de artiştii Centrului Cultural s-a aflat şi Taraful Ansamblului Folcloric Romanaţi.

Maestrul Daniel Voicu a fost cel care  a asigurat cu profesionalism orchestraţia muzicală a spectacolului, iar Monica Dumitru a fost anfitrionul spectacolului dedicat zilei de Dragobete.

De asemenea publicul spectator a putut admira în foaierul Teatrului Naţional o expoziție de port popular autentic semnată  Viorel Chirea, scenograful Centrului Cultural municipal Caracal.

Etimologia cuvântului „Dragobete” a fost dezbătută de numeroși etnologi și filologi, propunându-se variate explicații pentru originea sa.

Nicolae Constantinescu, etnolog al Universității din București, a afirmat că nu există atestări documentare ale acestei sărbători decât în secolul al XIX-lea, „ceea ce nu înseamnă mare lucru pe scara timpului”. Profesorul presupune că, etimologic, cuvântul provine din derivarea cuvântului „drag-dragul”(cu temă slavă), adăugând că „nu putem ști sigur, pentru că în domeniul etimologiei ești tot timpul pe nisipuri mișcătoare”.

 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *