Dragobetele, sărbătorit la Caracal. Spectacol dedicat iubirii la Teatrul Naţional

Dragobetele, sărbătorit la Caracal. Spectacol dedicat iubirii la Teatrul Naţional. Vineri, 23 februarie, ora 17.00, la Teatrul Național Caracal, Ansamblul Folcloric “ Romanați” va realiza un spectacol deosebit cu ocazia zilei de Dragobete, ziua în care se iubeşte româneşte. 

Organizatorul evenimentului este Centrul Cultural Municipal ”Radu Șerban”.

“Sărbătorim românește Dragobetele, ziua iubirii.
Vineri, 23 februarie, ora 17.00, la Teatrul Național Caracal, Ansamblul Folcloric “ Romanați” ne va încânta cu un spectacol deosebit.
Organizator: Centrul Cultural Municipal ”Radu Șerban”.
Prilej de bucurie și bunăstare, Dragobetele este unul din cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român.
Vă așteptăm cu drag să sărbătorim iubirea împreună!” , se arată în comunicatul de pe pagina Primăriei Caracal.

Dragobetele este unul din cele mai frumoase obiceiuri străvechi ale poporului român. Dragobete se crede că este un protector al păsărilor, fiind o sărbătoare strâns legată de fertilitate, fecunditate și de renașterea naturii.

Această sărbătoare marca revigorarea naturii și nu numai, ci și a omului care, cu această ocazie, se primenea. Era o sărbătoare a revigorării vegetației, a vieții în creștere, o dată cu trecerea la anotimpul de primăvară durata zilei creștea, în contrapondere cu noaptea care descrește, ca dovadă și zilele sunt mai însorite.

Se pare că, în această perioadă, păsările, vegetația dar și oamenii se puneau în acord cu natura, era o nuntă a naturii, însemnând renașterea acesteia, retrezirea la viață, ceea ce este și semnificația centrală a sărbătorii.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *