Şerban Cernat, secretar-executiv PSD Caracal: “Niciun vot nu se poate numi „democratic“ dacă se produce pe bază de ură”

Şerban Cernat, secretar-executiv PSD Caracal: “Niciun vot nu se poate numi „democratic“ dacă se produce pe bază de ură”

Campania electorală a demarat în trombă pe reţelele de socializare. Ura viscerală  a unora dintre noi este o carcteristică a fiecărei campanii electorale, venită din patru, în patru ani.

Internetul este plin de comentarii care sunt menite a influenţa o tabără sau alta, fie că vorbeşti de opoziţie sau de cei de la guvernare.

Astfel că un text venit cum nu se putea mai bine în acest început de campanie electorală este de bun augur, mai ales,  când este scris din partea unui membru marcant al unui partid politic şi un om care nu face rabat niciodată de la litera şi spiritul legii.

Şerban Cernat, secretarul organizaţiei PSD Caracal, atrage atenţia că cei care recurg la astfel de tertipuri pe platformele social-media  nu fac altceva decât să  întrețină, în rîndul populației, o stare de fermentație isterică lucrează nu numai împotriva democrației, ci împotriva sănătății sufletești a nației, adică împotriva comunitatii

Comunicatul secretarului executiv al PSD Caracal a fost postat pe pagina sa de facebook în contextul anului 2024, an electoral.

Impreuna se poate !

“Politica este știința și practica de guvernare a unui stat și reprezintă sfera de activitate social-istorică ce însumează relațiile, orientările și manifestările care apar între diversele categorii și grupuri sociale, între partidele politice, între națiuni ș.a.m.d. în vederea emancipării conceptelor proprii, în lupta pentru putere sau supremație ideologică, etc.

Deși termenul este folosit în general în legătură cu actul de guvernare, el poate fi indentificat în toate interacțiunile grupurilor umane.

Astazi politica se poarta in diferite mediuri,dar mai nou platformele sociale sunt mai la indemana(mai ales celor care nu si vor divulga identitatea sau celor care doresc sa devina niste unelte politice).

Şerban Cernat: “Puțini dintre politicienii caracaleni au astăzi credibilitatea necesară și mai puține partide, pentru că încrederea caracalenilor în anumite partide este foarte mică”

Trebuie să fii credibil ca să ai succes pe Facebook, pe Instagram, pe TikTok. Puțini dintre politicienii caracaleni au astăzi credibilitatea necesară și mai puține partide, pentru că încrederea caracalenilor în anumite partide este foarte mică.

Dar chiar și așa, în contextul emoțional al anului electoral 2024, în contextul emoțional al alegerilor locale, mai ales, va fi multă emoție. Și emoția prinde pe rețelele sociale și în această formă de comunicare, foarte superficială, până la urmă.

Suntem în plină campanie electorală pe platformele de socializare. M-as fi aşteptat ca, după 34 de ani de exerciţiu democratic, scrutinul politic să se reformeze stilistic, să capete substanţa şi manierele unei dezbateri care implică, desigur, concurenţă, dar fără să băltească în istericalele unei răfuieli de periferie.

Pe un asemenea fundal, alegătorul caracalean nu mai are decît criterii confuze și pernicioase: capriciul, impulsul visceral și, mai ales, ura. Or, nici un vot nu se poate numi „democratic“ dacă se produce pe bază de ură.

Votul democratic e, în condiții normale, expresia bunei chibzuieli, a discernămîntului, a calmului civic. Cei care încurajează alte motivații, cei care întrețin, în rîndul populației, o stare de fermentație isterică lucrează nu numai împotriva democrației, ci împotriva sănătății sufletești a nației, adică împotriva comunitatii”.Inspirat de la oameni ca mine si ca ei care iubesc acest popor!

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *