A fost aprobat bugetul municipiului Caracal! Votul legislativului caracalean: 14 pentru (PSD, PRO România), 4 împotrivă (PNL)

A fost aprobat bugetul municipiului Caracal! Votul legislativului caracalean: 14 pentru (PSD, PRO România), 4 împotrivă (PNL).
Convocaţi în şedinţă extraordinară, miercuri 14 februarie, legislativul caracalean a votat cu majoritate de voturi proiectul de buget propus spre dezbatere şi aprobare de către Ion Doldurea primarul localităţii.
Voturile acordate bugetului au fost date de cei 14 consilieri reprezentând PSD şi Pro România, în timp ce, cei 4 consilieri reprezentând PNL au decis să acorde vot negativ proiectului de buget propus de primarul localităţii.
Bugetul  pentru acest an este de 278.326 mii lei din care veniturile propuse se ridică la suma de 251.233 mii lei.
Diferenţa dintre venituri şi cheltuieli de 27 093 mii lei se utilizează din excedentul bugetar al anului 2023, cât şi a excedentului raportat în anii anteriori ca sursă de finanţare a cheltuielilor de capital aferente secţiunii de dezvoltare a anului 2024.
De asemenea a fost supusă aprobării spre vot şi lista investiţiilor în anul 2024, pe care se găsesc 104 obiective de interes local pentru care a fost alocată suma de 195 331 mii lei .
Şi de acestă dată 1/3 din buget merge pentru funcţionare iar 2/3 merg spre dezvoltare şi investiţii, o mişcare inteligentă a primarului Doldurea, pusă în practică anul trecut şi care şi-a dovedit fiabilitatea şi utilitatea pentru o dezvoltare ritmică a localităţii fără a greva bugetele pe următorii ani.
Deşi  bugetul localităţii nu este unul care să asigure finanţarea totală a tuturor obiectivelor de investiţii, administraţia caută în permanenţă soluţii pentru a prinde noi surse de finanţare fie ele naţionale sau chiar europene pentru aşi îndeplinii obiectivele propuse.

 

 

Despre mine

Daca iti place citeste si:

More From Author

+ There are no comments

Add yours