“Mândri că suntem romi”, sloganul cu ocazia Congresului Naţional al comunităţilor rome din România

“Mândri că suntem romi”, sloganul cu ocazia Congresului Naţional al comunităţilor rome din România.
Zilele trecute la Sala Palatului din Bucureşti a avut loc Congresul Naţional al comunităţilor rome din România unde a fost lansată Strategia naţională de dezvoltare socială şi comunitară a comunităţilor romi din România pentru următorii ani.
  Printre temele abordate în cadrul acestei întâlniri s-au numărat: educaţia de calitate, serviciile de sănătate, munca pentru egalitate de şanse, parteneriatul de succes şi nu în ultimul rând acceptarea identităţii rome.
Printre participanţii de seamă la Congres s-au numărat: Marcel Ciolacu, premierul României, Nicolae Ciucă, preşedintele senatului Romaniei şi  nu în ultimul rând Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5 din Bucureşti şi membru în PPU-SL.
Nu puteau lipsi nici reprezentanţii judeţului Olt în frunte cu Mihai Cristina, noul preşedinte al  Partidei Romilor  Pro Europa – Olt.
“Mândri că suntem romi ! Am participat în acest week-end la Sala Palatului , la Congresul National al comunităților rome din România, unde a fost lansată Strategia națională de dezvoltare socială și comunitară a comunităților de romi din România pentru următorii ani ! Ingredientele cheie pentru rețeta perfectă a unui viitor mai bun pentru romii din România, agreate de toți participanții:
– educație de calitate
– servicii de sănătate pentru toată lumea
– muncă pentru egalitatea de șanse
– parteneriat de succes
– acceptarea identității rome !
Să fim mândri că suntem romi în România !”, se arată în comunicatul de pe pagina de socializare a Partidei Romilor Pro Romania, filiala Olt. 

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *