Siminica Mirea alături de tinerii din sistemul de protecție specială

Siminica Mirea alături de tinerii din sistemul de protecție specială. Ieri, la Consiliul Județean Olt, a avut loc o întâlnire în cadrul unui eveniment organizat de către DGASPC Olt.

Principala temă de dezbatere au fost tinerii din sistemul de protecție specială  cu privire la drepturile de care opt beneficia în baza legislației, după împlinirea vârstei majoratului, în cazul în care decid începerea unei vieți pe cont propriu.

Alături de parlamentarii social-democrați și vicepreședintele CJ OLT, Ionuț Ivan, senatorul de Olt le-a transmis tinerilor că vor face toate eforturile pentru a le oferi o șansă mai bună pentru viitorul lor.

Anunțul a fost postat pe pagina oficială de facebook a senatorului de Olt, Siminica Mirea. 

“Mi-am petrecut această după-amiaza în rândul tinerilor din sistemul de protecție specială, în cadrul unui eveniment de informare cu privire la drepturile de care pot beneficia în baza legislației, după împlinirea vârstei de 18 ani, în cazul în care decid începerea unei vieți pe cont propriu, dar și consecințele și responsabilitățile pe care aceștia și le asumă, după părăsirea sistemului de protecție.

Foto – facebook – Siminica Mirea, senator de Olt

A fost un eveniment marcant din punct de vedere emoțional, organizat de către DGASPC Olt, care a reușit să aducă la masa discuțiilor toate instituțiile cu rol de sprijin pentru acești copii frumoși.

 Le-am transmis, alături de colegii mei parlamentari social-democrati și vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan, că ne solidarizăm eforturile pentru a le oferi o șansă mai bună pentru viitorul lor.

Că rolul nostru este de a le prezenta o radiografie corectă asupra drepturilor pe care le au după părăsirea sistemului de protecție, dar şi de a le oferi o bază pe profilul căreia pot să-și construiască un viitor frumos.

I-am încurajat să-și continue studiile, căci sistemul de protecție îi poate ajută până la vârsta de 26 de ani, iar educația, alături de măsurile noastre, reprezintă o șansă în plus pentru reușita lor.

La vârsta majoratului, fiecare tânăr merită șansa de a-și realiza potențialul. Ei au dreptul la educație, la asistență medicală, la un loc de muncă și la un adăpost adecvat. Iar acest drept nu depinde de circumstanțele lor anterioare. Noi suntem aici să ne asigurăm că aceste drepturi devin o realitate pentru fiecare dintre ei” se arată în comunicat.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *