,

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, și E.S. Alfredo Maria Durante Mango, ambasadorul Italiei, discuții privind colaborarea între cele două state în domeniul agricol

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, și E.S. Alfredo Maria Durante Mango, ambasadorul Italiei, discuții privind colaborarea între cele două state în domeniul agricol
Florin Barbu, ministrul Agriculturii și E.S. Alfredo Maria Durante Mango, ambasadorul Italiei, discuții privind colaborarea între cele două state în domeniul agricol.
Ieri la sediul MADR a avut loc întâlnirea dintre Florin Barbu, ministrul Agriculturii,  cu ambasadorul Italiei, E.S. Alfredo Maria Durante Mango.
Discuțiile dintre cei doi au  vizat oportunitățile de extindere a colaborării între cele două state, atât în sectorul producției agricole, cât și în cel al industriei alimentare.
SURSA FOTO : MADR
Ministrul  a salutat dinamica acțiunilor de cooperare, atât în plan bilateral cât și în ceea ce privește temele europene. Oficialul MADR și-a exprimat aprecierea cu privire la participarea și nivelul de reprezentare la evenimentele în domeniul agricol organizate în ambele state, precum și dialogul constant pe teme de actualitate și de interes.
Un alt subiect abordat de cei doi a vizat și etichetarea nutrițională.  In acest sens, Ministerul Afacerilor externe și cooperării internaționale și Ministerul Sănătății din Italia vor organiza o masa rotundă la Roma în data de 8 septembrie, la care a invitat și experți ai MADR. Evenimentul este dedicat promovării dietelor sănătoase prin intermediul unei informări adecvate.
Iată comunicatul postat pe pagina de facebook a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale:
“Discuțiile au avut loc la sediul MADR, astăzi, 12 iulie 2023, și au vizat oportunitățile de extindere a colaborării între cele două state, atât în sectorul producției agricole, cât și în cel al industriei alimentare.
Ministrul Florin Barbu a salutat dinamica acțiunilor de cooperare, atât în plan bilateral cât și în ceea ce privește temele europene. Oficialul MADR și-a exprimat aprecierea cu privire la participarea și nivelul de reprezentare la evenimentele în domeniul agricol organizate în ambele state, precum și dialogul constant pe teme de actualitate și de interes.

Etichetarea nutrițională, discuție între demnitarul român și ambasadorul italian 

Un subiect abordat în întâlnirea de azi a vizat etichetarea nutrițională. În urma recentelor discuții care au avut loc la nivelul UE privind Front of Package Nutrition Labelling, documentul propus de Italia pune accent pe: educarea consumatorilor pentru a face alegeri în cunoștință de cauză, încurajarea varietății, a moderației în consum și respectarea culturii gastronomice și a dietelor tipice anumitor zone (mediteraneeană, nordică etc), nediscriminarea produselor tradiționale.
În acest sens, Ministerul Afacerilor externe și cooperării internaționale și Ministerul Sănătății din Italia vor organiza o masa rotundă la Roma în data de 8 septembrie, la care a invitat și experți ai MADR. Evenimentul este dedicat promovării dietelor sănătoase prin intermediul unei informări adecvate” – se arată în comunicatul celor de la MADR.

Florin Barbu: “Îmi doresc să extindem la toate produsele, urmând exemplul Italiei” 

Și pe pagina de facebook a lui Florin Barbu, ministrul Agriculturii, este trecută în revistă această intâlnire .
Tot domnia-sa spune:
“In urma  recentelor discuții care au avut loc la nivelul Uniunii Europene privind Front of Package Nutrition Labelling, documentul propus de Italia pune accent pe educarea consumatorilor pentru a face alegeri în cunoștință de cauză, încurajarea varietății, a moderației în consum și respectarea culturii gastronomice și a dietelor tipice anumitor zone, nediscriminarea produselor tradiționale.
Odată cu adoptarea Legii Cărnii, proiect de lege pe care l-am depus în Parlamentul României, și produsele din carne vor avea etichete explicite despre proveniența produselor. Îmi doresc să extindem la toate produsele, urmând exemplul Italiei. Este necesar ca această reglementare să fie unitară la nivelul Statelor Membre, obiectivă, nediscriminatorie și să contribuie la adoptarea și promovarea unei diete echilibrate și diverse”.

Despre mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

About Author

Alex Lorel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua veniam.

Categories